Srijeda, 17. travnja 2024.

Neslavni rekorder: križevački biciklist napuhao više od 2 promila

Najveća brzina kretanja, pak, zabilježena je u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 117 kilometara na sat, iako je ograničenje ondje 70 kilometara na sat

- Oglas -

Najveća koncentracija alkohola tijekom prošlog vikenda u Podravini i Prigorju utvrđena je u petak u 23.30 sati u Križevcima, u Koprivničkoj ulici, i to kod 36-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,03 promila. Najveća brzina kretanja, pak, zabilježena je u subotu u 7 sati u Kenđelovcu kada se vozač osobnog automobila, još jedan neslavni rekorder, kretao brzinom od 117 kilometara na sat, iako je ograničenje ondje 70 kilometara na sat.

Inače, tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće od kojih su oba mladi vozači.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisno pretjecanje (1), nepropisna vožnja unazad (1), nepoštivanje prednosti prolaska (1), nepropisno osiguran teret na vozilu (1), te ostalo (1).

- Oglas -

Sankcionirano je 119 prometnih prekršaja od čega 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 53 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Dva vozača bila su uhićena nakon čega je proveden žurni postupak, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava nakon čega je pušten. U pojačanom nadzoru tijekom vikenda u prometu je zatečen jedan recidivist.

Nadalje, izvršen je nadzor 68 mladih vozača, a oni su počinili 19 prometnih prekršaja (nekorištenje sigurnosnog pojasa – 1, vožnja pod utjecajem alkohola – 9, odbijanje testiranja na droge – 2, ostalo – 7).

Policajci će i nadalje prilikom nadzora prometa pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju vozilima pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora, bicikala, pješaka i recidivista.

“S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provest će se i tijekom narednog vikenda. Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova”, priopćili su iz koprivničko-križevačke policije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti