Srijeda, 19. lipnja 2024.

Neslavni rekorder: na Varaždinskoj cesti u Koprivnici vozio bicikl s čak 2,37 promila alkohola

Najveća brzina kretanja, pak, zabilježena je u Sokolovcu. Naime, vozač osobnog automobila kretao se brzinom od 124 kilometara na sat, iako je ondje ograničenje 60 kilometara na sat

- Oglas -

Neslavni rekorder stiže iz srca Podravine. Najveća koncentracija alkohola tijekom prošlog vikenda u Koprivničko-križevačkoj županiji utvrđena je u subotu, 14. siječnja, u 21.50 sati u Koprivnici, na Varaždinskoj cesti, i to kod 50-godišnjeg vozača bicikla.

On je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od čak 2,37 promila.

Najveća brzina kretanja, pak, zabilježena je u petak, 13. siječnja, u 10.06 sati u Sokolovcu. u Križevačkoj ulici.

- Oglas -

Naime, vozač osobnog automobila kretao se brzinom od 124 kilometara na sat, iako je ondje ograničenje 60 kilometara na sat. I on ide pod rubriku – neslavni rekorder.

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom vikenda zabilježeno je i devet prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama i šest nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe su ozlijeđene.

Mladi vozači počinili su dvije prometne nesreće. Od ukupnog broja prometnih nesreća jedan je vozač nakon događanja prometne nesreće napustio mjesto događaja.

Tijekom pojačanog nadzora prometa sankcionirano je 229 prometnih prekršaja, od čega 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 123 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen.

- Oglas -

Nadalje, izvršen je nadzor 49 mladih vozača, a oni su počinili 10 prometnih prekršaja (nekorištenje sigurnosnog pojasa u tri navrata, vožnja pod utjecajem alkohola, odbijanje alkotestiranja i pet ostalih prekršaja).

Dodajmo i da je tijekom 13./14. siječnja od 19 do 3 sata na području policijske postaje Đurđevac provedena akcija nadzora alkoholiziranih i mladih vozača. Kontrolirano je 18 vozača i utvrđeno šest prekršaja. U sklopu akcije kontroliran je jedan mladi vozač koji nije počinio prekršaje, dok su tri vozača zatečena pod utjecajem alkohola.

Tijekom ovog tjedna policajci će prilikom nadzora prometa pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoza djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača bicikala, pješaka i recidivista. S obzirom na povećani broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provest će se i tijekom narednog vikenda, najavili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, uz apel svim sudionicima u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti