Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Neslavni rekorder: u Botovu vozio bicikl s 2,22 promila alkohola

Najveća brzina kretanja, pak, zabilježena je u subotu u Virju kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 115 kilometara na sat, iako je ograničenje ondje 50 kilometara na sat

Preporučujemo

Najveća koncentracija alkohola tijekom prošlog vikenda u Podravini i Prigorju utvrđena je u subotu u 21.10 sati, i to kod 53-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,22 promila. Neslavni rekorder dolazi iz Botova.

Najveća brzina kretanja, pak, zabilježena je u subotu u 9.39 sati u Virju kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 115 kilometara na sat, iako je ograničenje ondje 50 kilometara na sat.

Inače, tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba ozlijeđeno te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće od kojih je jedan mladi vozač kao počinitelj prometne nesreće. Dva vozača nakon prometne nesreće napustila su mjesto događaja. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: brzina neprimjerena uvjetima (5), nepropisno kretanje vozila na kolniku (2) i nepropisno uključivanje u promet (1).

Tijekom vikenda sankcionirana su 122 prometna prekršaja od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i jedan prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Dva vozača bila su uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nadalje, izvršen je nadzor 48 mladih vozača, a oni su počinili osam prometnih prekršaja (nekorištenje sigurnosnog pojasa – 1, vožnja pod utjecajem alkohola – 2, ostali prekršaji – 5).

Policajci će i nadalje prilikom nadzora prometa pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju vozilima pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača bicikala, pješaka i recidivista.

“S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provest će se i tijekom narednog vikenda. Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova”, priopćili su iz koprivničko-križevačke policije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti