Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Neslavni rekorder vikenda napuhao je više od dva i pol promila

S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provest će se i tijekom narednog vikenda

Tijekom prošlog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom.

Tijekom vikenda sankcionirana su 143 prometna prekršaja, od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 135 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja u vrijeme izrečene zabrane i pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 5. svibnja u 17.43 sati u Koprivničkim Bregima kod 60-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,55 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 7. svibnja u 5.58 sati u Kalinovcu na državnoj cesti broj 2, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 146 kilometara na sat iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

Tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a dva vozača su bila uhićena od kojih je prema jednom proveden žurni prekršajni postupak i kažnjen je kaznom zatvora, te predan u zatvor.

U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoz djece u vozilima, korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzor vozača traktora i bicikala, pješaka te recidivista.

S obzirom na povećan broj prometnih nesreća tijekom vikenda, pojačani nadzor prometa provest će se i tijekom narednog vikenda.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti