Četvrtak, 6. listopada 2022.

NESLUŽBENI REZULTATI Ema Donev plasirala se u finale globalnog natjecanja za mlade znanstvenike

U posljednja 24 sata bila je u napetoj završnici s protivnikom Abelom porijeklom iz Etiopije, a prema dostupnim podatcima prestigla ga je u broju lajkova za 4000

Preporučujemo

Završilo je glasanje za ulazak u finale globalnog natjecanja mladih znanstvenika Breakthrough Junior Challenge na koji se prijavila i 14-godišnja Ema Donev iz Ivanić Grada.

Kako piše 24sata, Ema je neslužbeno u finalu prestižnog Breakthrough Junior Challengea. U posljednja 24 sata bila je u napetoj završnici s protivnikom Abelom porijeklom iz Etiopije, a prema dostupnim podatcima prestigla ga je u broju lajkova za 4000.

Emin tata Dejan rekao je za 24sata kako je presretan te da treba pričekati službene rezultate da se ne bi zaletjeli.

Podsjetimo, Ema je jedina učenica iz Hrvatske koja ima priliku osvojiti prestižnu nagradu Breakthrough Junior Challenge. Radi se o godišnjem natjecanju koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti. Natječu se srednjoškolci od 13 do 18 godina, a jedan od zadataka je i prijaviti video u kojem objašnjavaju teorijski koncept iz područja znanosti, fizike ili matematike. Ako pobijedi, Ema će osvojiti stipendiju za željeni fakultet u iznosu 250.000 dolara, kao i renovaciju škole koju pohađa u vrijednosti 100.000 dolara.

Pobjednica ili pobjednik će odabrati i učitelja koji ga je inspirirao te potaknuo interes za znanost, a učitelj će biti nagrađen s čak 50.000 dolara.

U finalu koje će se održati u San Franciscu, poznati svjetski znanstvenici odabrat će – pobjednicu ili pobjednika.

- Advertisement -

Najnovije objave