Četvrtak, 6. listopada 2022.

Počeli radovi na postavljanju solarne elektrane na zgradi đurđevačkog JVP-a

Uskoro će krenuti i radovi na izgradnji solarne elektrane na krovu dvorane Osnovne škole Đurđevac te na krovu dječjeg vrtića Maslačak

Preporučujemo

Grad Đurđevac donio je niz mjera štednje energije u svim gradskim ustanovama i tvrtkama te je krenuo u provedbu najavljenih projekata za korištenje obnovljivih izvora energije, a sve kako bi spremno dočekali najavljeni porast cijene energenata.

Zgrada Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac
Zgrada Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac // Foto: djurdjevac.hr

Tako je Grad proveo javnu nabavu za izgradnju četiri solarne elektrane te je odabran izvođač radova, a ukupna vrijednost ovih projekata iznosi oko 2,3 milijuna kuna.

Prva solarna elektrana će se izgraditi na zgradi đurđevačke Javne vatrogasne postrojbe gdje su radovi već počeli.

Uskoro će krenuti i radovi na izgradnji solarne elektrane na krovu dvorane Osnovne škole Đurđevac te na krovu dječjeg vrtića Maslačak, a za ove je projekte Grad Đurđevac uspješno osigurao sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Osnovna škola Đurđevac
Osnovna škola Đurđevac // Foto: Grad Đurđevac

“Cilj je proizvodnja vlastite energije kako bi naše ustanove i tvrtke u cijelosti bile energetski neovisne i koristile samo proizvedenu struju što je posebno značajno u ovo vrijeme kad rastu cijene energenata. Planiramo i daljnja ulaganja u obnovljive izvore energije gdje god je to moguće”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te dodao kako će cijena vrtića za roditelje i dalje ostati ista, a neće se povećavati niti cijena ostalih usluga gradskih ustanova.

Provođenju mjera štednje i zelenim projektima pridružile su se i sve gradske tvrtke tako da će solarnu elektranu dobiti i kompostana u Đurđevcu.

“Grad Đurđevac je spreman nositi se s energetskom krizom, donijeli smo niz mjera uštede, te smo usmjereni zelenim i održivim projektima. Mogu reći da smo uhvatili prvi vlak, a cilj je da svoje investicije solarnih elektrana i dizalica topline realiziramo do kraja godine”, poručio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

- Advertisement -

Najnovije objave