Subota, 28. siječnja 2023.

Nesretna djevojka poginula u BMW-u, njezin dečko vozio je pijan: prijeti mu 15 godina zatvora

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi

Preporučujemo

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u subotu, u službi dežurstva, ispitalo je 25-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom. Nakon ispitivanja, doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika. Nažalost, nesretna djevojka ne može se više vratiti.

Mihaela H. (26) poželjela je pojesti nešto u McDonaldsu. Bilo je to oko dva sata iza ponoći u petak kada se sa zagrebačkog Bukovca spustila do ‘granice‘ Maksimira i Dubrave sa svojim dečkom, Sesvečaninom Jakovom V. (25). On je sjeo za volan njezina BMW1, zagrebačkih oznaka, no nažalost na željenu lokaciju stigli nisu.

Smrt na putu do McDonaldsa: Mihaela je poginula zbog pijanog Jakova koji se ‘raspao’ na policiji

Okrivljeni 25-godišnjak tereti se da je u petak, 20. siječnja, u 2.30 sati u Zagrebu upravljao osobnim automobilom zapadnim kolnikom Mandlove ulice lijevom prometnom trakom u smjeru juga, i to pod utjecajem alkohola od najmanje 1,53 promila, pristajući svojom vožnjom ugroziti druge sudionike u prometu.

Okrivljenik nije, tereti ga se, zbog utjecaja alkohola prilagodio brzinu kretanja svog vozila uvjetima na cesti pa je izgubio nadzor nad vozilom i prešao na desnu prometnu traku te sletio na meki teren, a potom se zabio u metalni stup javne rasvjete. U prometnoj je nesreći putnica, koja je bila u vozilu s 25-godišnjakom, zadobila teške tjelesne ozljede zbog kojih je preminula odmah na mjestu nesreće.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi.

Mladom vozaču prijeti od tri do 15 godina zatvora.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti