Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Osnovna škola Đurđevac za nabavu novih 25 kompleta narodnih nošnji dobila oko 3300 eura

Osnovna škola Đurđevac je prijavila projekt pod nazivom Tradicijski vez i narodna nošnja Podravine

Preporučujemo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja početkom školske godine raspisalo je poziv za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2022./2023. na koji se prijavila i Osnovna škola Đurđevac.

Osnovna škola Đurđevac je prijavila projekt pod nazivom Tradicijski vez i narodna nošnja Podravine te je dobila sredstva za nabavu novih 25 kompleta narodnih nošnji u iznosu od oko 3300 eura.

Svrha poziva je financijski poduprijeti provedbu projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova radi zadovoljavanja različitih potreba učenika, a u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima te poticanje razvoja dodatnih specifičnih oblika potpore učenicima, pojašnjeno je na internetskim stranicama đurđevačke gradske uprave.

Tijekom školske godine provode se aktivnosti vezane uz nabavu potrebnih materijala, radionica učenja tradicijskog veza te uključivanje učenika u izvannastavnu glazbenu aktivnost folklor. Na taj način se od najranije dobi razvijaju ritmičke, glazbene, socijalne, komunikacijske i  društvene vještine.

Voditeljica projekta je učiteljica glazbene kulture Kristina Benko Markovica.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti