Utorak, 23. travnja 2024.

Niz uspješnih projekata u Đurđevcu se nastavlja

Za naredno razdoblje u pripremi je niz projekata od kojih se ističu izgradnja i opremanje sortirnice i kompostane, energetske obnove područnih škola te višestambenih zgrada

- Oglas -

Grad Đurđevac ovog je tjedna održao sjednicu Gradskog vijeća i to u skladu sa situacijom, elektroničkim putem.

U protekloj godini Đurđevac je proveo razne projekte, a s time nastavlja i ove godine. Podsjetimo, u 2019. godini završeni su radovi na energetskoj obnovi Doma kulture, a neki radovi još traju.

“U tijeku su radovi na energetskoj obnovi upravno poslovne zgrade na adresi Stjepana Radića 6 u Đurđevcu, tj. bivšoj zgradi MUP-a u punom zamahu. Planirani završetak radova je drugi kvartal 2020. godine te se očekuje da će se do kraja godine sve službe preseliti u obnovljenu zgradu”, kazao je gradonačelnik Hrvoje Janči i nabrojao projekte koji su trenutno u fazi realizacije.

- Oglas -

“Dvama projektima omogućit će se izgradnja i opremanje objekta za rad udruge ‘Mali princ’ i stambeno zbrinjavanje osoba s mentalnim teškoćama te Centra za osobe s invaliditetom u kojem će biti osigurana usluga stambenog zbrinjavanja starijih i nemoćnih osoba. Vrijednost ova dva projekta je gotovo 30 milijuna kuna, a sufinanciranje je 100 posto”, istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je kako je prijavljen i nastavak projekta “Osiguravanje besplatne prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2019.-2020.”, kojim je osigurana besplatna prehrana za 230 djece.

“Prijavljena su i tri projekta na natječaj Ministarstva kulture – Legenda o Picokima, obnova oltara u Kapeli sv. Rozalije te rekonstrukcija bedema utvrde Stari grad. Prijavljeni je i projekta kružnog toka na raskrižju Grkinske ulice i Miroslava Krleže koji je odobren za sufinanciranje”, naglasio je đurđevački gradonačelnik Janči.

Zaključio je kako je za naredno razdoblje u pripremi niz projekata od kojih se ističu izgradnja i opremanje sortirnice i kompostane, energetske obnove područnih škola te višestambenih zgrada.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti