Četvrtak, 29. veljače 2024.

Noć knjige: Zoran Ferić u đurđevačkoj knjižnici predstavio roman Putujuće kazalište

Književnik je govorio i o aktualnim temama u književnosti te se osvrnuo i na suvremeno hrvatsko stvaralaštvo kroz temu ovogodišnje Noći knjige – slobodu u knjigama

- Oglas -

U sklopu Noći knjige 2022. poznati hrvatski književnik Zoran Ferić u đurđevačkoj je knjižnici predstavio svoj najnoviji roman Putujuće kazalište, obimnu i kompleksnu obiteljsku sagu u kojoj je kroz prošlost autorove obitelji ispričana i povijest dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Europi.

Tu obitelj nisu obilježili samo ratovi, nacionalna i ideološka mržnja, nego i nekoliko potresnih ljubavnih priča od kojih svaka, neovisno o vremenu u kojemu se odvija, nosi vlastitu tragičnost i ljepotu.

Književnik je govorio i o aktualnim temama u književnosti te se osvrnuo i na suvremeno hrvatsko stvaralaštvo kroz temu ovogodišnje Noći knjige – slobodu u knjigama.

- Oglas -

Također, na ovom vrlo zanimljivom susretu sudjelovali su i članovi Kluba ljubitelja knjige (KLJUK) koji se u đurđevačkoj knjižnici od 2009. sastaju jednom mjesečno, a svakim danom pridružuje im se sve više zaljubljenika u knjige i čitanje.

“Na svojim susretima redovito analiziramo dogovoreno aktualno književno djelo, dajemo preporuke jedni drugima, ali i prijedloge poznatih hrvatskih književnika s kojima dogovaramo književne susrete”, istaknuli su iz KLJUK-a.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti