Srijeda, 4. listopada 2023.

Nogometaši se na terene vraćaju 30. svibnja, ali ne svi

Druga liga se možda neće nastaviti, kao ni amaterska natjecanja, te je potrebno u HNS-u donijeti odluke u plasmanu u viši rang i završnici sezone u nižim razredima, futsalu i ženskom nogometu

- Advertisement -

Prvi čovjek najvišeg sportskog tijela u Hrvatskoj – Središnjeg državnog ureda za sport, Tomislav Družak, za Index je potvrdio da je na danas održanom sastanku s čelnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predvođenim Krunoslavom Capakom, donesen zaključak o popuštanju mjera zabrane natjecanja i obustave svih sportskih aktivnosti u zemlji.

Mi smo za nastavak natjecanja na otvorenom iza 30. svibnja te povratak treninga svih kategorija sportaša. Fokusirali smo se na vanjska natjecanja koja će se naravno odvijati bez gledatelja, rekao je Družak za Index.

Kako je Družak kazao, na sastanku s epidemiolozima i ljudima iz HZJZ-a usuglašen je stav da se 30. svibnja nastave sva natjecanja na otvorenom, bez prisustva gledatelja i uz posebne mjere koje Capak tek treba raspisati i tijekom ovog tjedna uobličiti u službene preporuke Stožera civilne zaštite. Nakon 30. svibnja na teren će ponovno moći i sportaši 3. kategorije, kojima je trenutno zabranjena bilo kakva aktivnost, bez obzira na specifičnosti sporta kojim se bave i brojne druge nelogičnosti u propisanim mjerama za sport, djelatnost koja je paralizirana već gotovo dva mjeseca.

- Advertisement -

Nakon 11. svibnja, kada kreće nova faza popuštanja mjera u zemlji te će se ljudima dopustiti okupljanje u grupama, klubovi će nastaviti s uobičajenim treninzima, no to vrijedi samo za klubove najvišeg ranga natjecanja te sportaše 1. i 2. kategorije.

Sutra bi nastavno na današnji sastanak trebao zasjedati i Izvršni odbor HNS-a te potvrditi odluke Stožera. Očekuje se da će natjecanje u nogometu pokrenuti 30. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskog nogometnog kupa (Rijeka – Osijek i Slaven Belupo – Lokomotiva), koje bi trebale biti probni balon za povratak HNL-a 5. lipnja. Druga liga se možda neće nastaviti, kao ni amaterska natjecanja, te je potrebno u HNS-u donijeti odluke u plasmanu u viši rang i završnici sezone u nižim razredima, futsalu i ženskom nogometu. Posebno se napeto iščekuje odluka o juniorskom prvaku.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti