Utorak, 30. svibnja 2023.

Novi detalji stravične nesreće u kojoj je poginuo biciklist: ‘Sve smo probali da ga spasimo, ali nismo uspjeli’

I mladi vozač i poginuli biciklist žive na kilometar do dva udaljenosti, a kako se neslužbeno doznaje vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola, no to izgleda nije bio slučaj i s biciklistom

Poznati su novi detalji stravične nesreće u Zagorju. Kao što smo već izvijestili, večeras oko 18.50 sati došlo je do nesreće u Galovcu Začretskom na području općine Sveti Križ Začretje, točnije do sudara automobila i bicikla. Na žalost, na mjestu nesreće biciklist je smrtno stradao.

Od 19.30 sati zatvorena je za promet dionica ceste od Švaljkovca do Donje Šemnice.

Kako piše Zagorje.com, poginuo je 60-godišnji J.D. iz Donje Šemnice.

Kako su rekli očevici, biciklist se kretao desnom stranom kolnika dionicom ceste iz smjera Švaljkovca prema Donjoj Šemnici, prilikom čega ga je s njegove stražnje strane udario mladi vozač s osobnim automobilom, koji je također iz tog mjesta.

I mladi vozač i poginuli biciklist žive na kilometar do dva udaljenosti, a kako se neslužbeno doznaje vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola.

No, prema iskazima očevidaca, biciklist je bio vidljivo pod utjecajem alkohola, što je moguće i kumovalo nesreći, no to će naravno pokazati očevidne radnje koje su i dalje u tijeku.

Za Zagorje.com sumještanin poginulog, koji je slučajno naišao na nesreću te je upravo on razgovarao s hitnom službom prije njenog dolaska na mjesto nesreće i pokušao pomoći unesrećenom, otkrio je da je po dolasku već zatekao ondje dvije mlađe ženske osobe. Jedna je bila strankinja i pričala je engleski, a pokušavale su pomoći nesretnom biciklistu.

– Dale su svoje ručnike i pokušale ga reanimirati dok nisam ja došao. Sve smo probali da ga spasimo, međutim kada je došla hitna mogla je samo konstatirati smrt – rekao nam je on.

Nesretni J. D. (60) živio je u samačkom domaćinstvu i navodno nema nikakve bliže obitelji.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti