Petak, 22. rujna 2023.

Novosti iz Slavena: počeli treninzi na stadionu, uskoro novi umjetni travnjak i preslagivanje igračkog kadra

Farmaceuti na stadion dolaze u svojoj opremi, spremni za trening i ne koriste svlačionice i prostorije kluba, već samo terene. Treniraju u grupama, sve se dezinficira. "Specifična je situacija, ali prilagodit ćemo se i tome", ističe vratar Ivan Filipović

- Advertisement -

Nogometaši Slavena Belupa od srijede ponovno treniraju na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš.

Nakon što je klub dobio suglasnost županijskog Stožera civilne zaštite, trener Tomislav Stipić i njegov stručni stožer ponovno tako na raspolaganju imaju svoje igrače na terenu u Koprivnici.

Treninzi se odvijaju u grupama uz pridržavanje svih zadanih mjera, a na udaljenosti od 10 metara nazočan je i po jedan trener i fizioterapeut.

- Advertisement -

Slavenaši na stadion dolaze u svojoj opremi, spremni za trening i ne koriste svlačionice i prostorije kluba, već samo terene. Također, klub je postavio dodatne dezinfekcijske punktove na kojima igrači i treneri dezinficiraju ruke, ali i rekvizite potrebne za trening, a svakodnevno im se mjeri i temperatura.

– Radimo u grupama po pet igrača. Iako su ovo specifični treninzi, odlično će nam doći da napravimo temelj prije no što se ponovno svi zajedno okupimo. Ono što nas veseli je da smo svi zdravi i da imamo veliki motiv. Treneri su nas držali motiviranima tijekom cijele ove situacije i sada je na nama da se što bolje, prvo individualno, a kasnije i momčadski, pripremimo za nove izazove koji su pred nama. Dočekali su nas odlični tereni, vrijeme je odlično i zaista imamo sve uvjete za rad i napredak – istaknuo je 25-godišnji vratar Farmaceuta Ivan Filipović.

Ističe kako se nikad do sada nisu sreli s takvom situacijom.

– Specifična je situacija, mjerimo temperaturu prije treninga, dezinficiramo sve, od ruku, kopački, lopti pa sve do kapica i čunjeva. Ovo nam je nešto novo, ali prilagodit ćemo se i tome i čekati da se mjere ublaže, na kraju i ukinu, i vratiti se na staro – ističe Filipović.

Naglasio je kako oni bez nogometa ne mogu.

- Advertisement -

– Uživamo na terenu i zato se nadamo da će se Hrvatski nogometni savez odlučiti za svoju drugu opciju i da ćemo krenuti što prije s prvenstvom i Kupom u kojem imamo velike ambicije. Naravno, to su naše želje, ali svjesni smo situacije i svjesni smo da se prije nastavka moraju osigurati svi potrebni uvjeti – zaključio je Filipović.

Podsjetimo, slijedom novih odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite i produženja mjera do 4. svibnja 2020. godine, HNS je donio odluku kako nastavak natjecanja u Prvoj HNL neće započeti 16. svibnja, što je bio prvi od tri predviđena termina nastavka natjecanja. S obzirom na nepredvidivost situacije izazvane pandemijom virusa SARS-CoV-2, HNS će i dalje surađivati te slijediti upute Stožera civilne zaštite i donositi odluke sukladno epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, a o svim odlukama će na vrijeme obavještavati sve svoje članice te medije i javnost.

Opcija dva govori da bi prvenstvo moglo početi 30. svibnja, a opcija tri 13. lipnja. Prema preporuci krovne europske nogometne organizacije Uefe, nacionalni savezi moraju učiniti sve da se prvenstvo odigra do kraja.

Počeli radovi na terenu s umjetnom travom

Na koprivničkom stadionu u srijedu su počeli i radovi na pomoćnom terenu s umjetnom travom. Radnici su krenuli s uklanjanjem dotrajalog travnjaka, nakon čega slijedi postavljanje nove umjetne trave.

Tako će uskoro koprivnički klub i njihova škola nogometa dobiti još bolje uvjete za rad.

Podsjetimo, ovaj projekt Nogometni klub Slaven Belupo radi u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.

Preslagivanje igračkog kadra

Slaven Belupo u petak je potpisao stipendijski ugovor s talentiranim Markom Čovom. Veznjak rođen 7. travnja 1999. godine u Sinju u jesenskom dijelu sezone branio je boje druge momčadi, a početkom godine priključen je i treninzima prve momčadi.

– Hvala klubu što mi je pružio priliku. Sretan sam što sam potpisao ugovor i sada je sve na meni. Čast je potpisati za ovakav organizirani klub, za dugogodišnjeg prvoligaša. Trudit ću se i dokazivati na svakom treningu kako bih opravdao ovaj ugovor – rekao je po potpisu Čovo.

Dodajmo i kako su koprivnički prvoligaš i Marko Iharoš sporazumno raskinuli ugovor. Iharoš je u Slaven Belupo stigao prije nešto više od godine dana, a ukupno je upisao 11 nastupa i zaradio tri žuta kartona.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti