Srijeda, 21. veljače 2024.

Obavijest o radu dječjeg vrtića Krijesnica u Malom Bukovcu

Djecu iz svake odgojno-obrazovne skupine dovode i odvode roditelji/skrbnici u dogovoreno vrijeme koje je različito za svaku odgojno-obrazovnu skupinu

- Oglas -

Dječji vrtić Krijesnica u Malom Bukovcu započet će s radom 11. svibnja, prema uputama HZJZ-a i preporukama za rad s djecom rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću izdane od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Preporučuje se uključivanje djeteta u dječji vrtić ako je riječ o djetetu čija su oba roditelja zaposlena ili djetetu koje živi samo s jednim roditeljem te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta.

Dječji vrtić Krijesnica organizirat će rad na daljinu za djecu polaznike predškolskog programa kao i svu ostalu djecu polaznike vrtića putem internetske stranice vrtića u kategoriji Galerija slika.

- Oglas -

Preporučuje se ostanak kod kuće:

– djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima)

– djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti;

– sve djece kojima roditelj može osigurati siguran boravak kod kuće, s obzirom na to da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.

Roditeljima/skrbnicima preporučuje se da se strogo pridržavaju uputa HZJZ-a koje se odnose na dovođenje djece u dječji vrtić, odnosno:

- Oglas -

– da ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već da dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje dva metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu

– da donose i odnose u dječji vrtić obilježeni ruksak s opremom isključivo petkom (posljednji radni dan u tjednu) kada dolaze po dijete te ga predaju odgojitelju

– da dovode i odvode dijete iz ustanove tako da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe

U pratnji djeteta treba biti odrasla osoba:

– koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti te je njezina mogućnost zaraze koronavirusom najmanja

– koja zbog starije životne dobi (65 i više godina) ili kronične bolesti ne spada u rizičnu skupinu za obolijevanje od koronavirusa

Djecu iz svake odgojno-obrazovne skupine dovode i odvode roditelji/skrbnici u dogovoreno vrijeme koje je različito za svaku odgojno-obrazovnu skupinu, s razmakom od najmanje 10 minuta između dviju odgojno-obrazovnih skupina. Roditelji se ne okupljaju na ulazu u vanjski prostor dječjega vrtića ili pred vratima vrtića.

Roditelji/skrbnici ne dovodite dijete u dječji vrtić ako ono ima povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koje je pod rizikom da je moglo biti u kontaktu s osobama pozitivnim na Covid-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili je pod sumnjom da bi moglo biti zaraženo koronavirusom. To dijete treba ostati kod kuće.

Također, roditelji/skrbnici ne smiju odvoditi djecu iz ustanova niti ulaziti u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ustanove ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na Covid-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi koronavirusom ili su u samoizolaciji.

– Ako je riječ o djetetu čija su oba roditelja zaposlena te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i to da je roditelj sasvim upoznat s ovim uputama, roditelj potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu – stoji na internet stranicama općine Mali Bukovec.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti