Nedjelja, 23. siječnja 2022.

Obdukcija je potvrdila: Zlatka Saračevića izdalo je srce

Pogreb Zlatka Saračevića će se održati u četvrtak u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju, u Aleji hrvatskih velikana

Preporučujemo

Obdukcija koja je provedena u utorak u koprivničkoj Općoj bolnici potvrdila je da je uzrok smrti Zlatka Saračevića (59) zatajenje srca, potvrdili su za 24sata iz RK Podravke Vegete.

Liječnici na hitnom bolničkom odjelu koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek više od pola sata pokušavali su ga reanimirati, ali nisu ga uspjeli spasiti.

Šok, preveliki šok za RK Podravku Vegete i sve navijače, za sve ljubitelje hrvatskog rukometa u Hrvatskoj i šire.

Otišao je s pobjedom protiv najvećeg rivala zagrebačke Lokomotive kojom je koprivnička ekipa praktički osigurala novi, 26. naslov prvaka Hrvatske. Bio je zadovoljan zbog pobjede, no vidjelo se da mu nije najbolje.

– Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo – rekao je Saračević nakon utakmice.

Saračević je ubrzo nakon utakmice napustio gimnazijsku dvoranu. Svojim automobilom krenuo je odvesti kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na jednom od koprivničkih semafora u centru grada mu je iznenada pozlilo te je Barbara odmah pozvala hitnu pomoć koja je stigla vrlo brzo. Sumnjalo se odmah na srčani udar, liječnici su mu dugo pružali pomoć, ali bezuspješno. Stres je očito učinio svoje.

U utorak su Saračevićev lijes ispred Podravkine dvorane ispratili članovi kluba, a u klubu i u prostorijama HRS-a u Knjigu žalosti upisali su se mnogi njegovi suigrači, prijatelji, navijači, građani…

Pogreb Zlatka Saračevića će se održati u četvrtak u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju, u Aleji hrvatskih velikana.

FOTO Pretužan oproštaj od rukometnog velikana Zlatka Saračevića

- Advertisement -

Najnovije objave