Utorak, 29. studenoga 2022.

Obilježen Dan općine Sveti Martin na Muri, otvoren novi rotor na drevnim temeljima

Neposredna blizina arheološkog nalazišta rotoru daje osobitu simboliku; stjecište je novih putova na drevnim temeljima

Preporučujemo

Na sam blagdan svetog Matina, 11. studenog, Općina Sveti Martin na Muri obilježava svoje dane, a tim je povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su, uz osvrt na realizirane projekte, dodijeljena općinska priznanja.

Okupljene uzvanike na početku svečane sjednice pozdravio je Ivica Kutnjak, a načelnik Martin Srša u svom je govoru istaknuo kako se općina pretvara u sredinu u koju u kojoj je lijepo i ugodno živjeti.

– Izgrađujemo komunalnu infrastrukturu, otvaraju se obrti, poduzeća i poslovni prostori, a turisti nam dolaze zbog prekrasne prirode, bogate eno-gastronomske ponude i zdravog turizma.

Čestitke mještanima uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je istaknuo kako ulaganja u prometnu infrastrukturu neće prestati, već da se kreće u izgradnju biciklističkih staza na dionici Bukovje-Čestijanec i Čestijanec-Lapšina, Železna Gora-Toplice Sveti Martin, kao i biciklističkih staza na dionici od župne crkve u Martinu prema Skelarskoj hiži i nasipu.

Povodom obilježavanja Dana općine župan Posavec je načelniku Općine Sveti Martin na Muri Martinu Srši predao Odluku o darovanju zemljišta kod nogometnog igrališta NK Polet na kojem je u planu izgradnja budućeg Sportskog parka sa sportskim sadržajima.

Općinske zahvalnice dobili su Zvonimir Babić za izniman doprinos u razvoju poljoprivredne proizvodnje kao najveći poljoprivredni proizvođač u općini, Miroslav Novinščak za izniman doprinos u vođenju Nogometnog kluba Polet Sveti Martin na Muri te za doprinos u vidu organizacijske i financijske pomoći koju daje ostalim općinskim udrugama i poduzeće Fast Procesing BRA-MAR d.o.o. za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i suradnje s lokalnom zajednicom, dok su općinske plakete uručene DVD-u Sveti Martin na Muri za 90 godina djelovanja u zaštiti od požara i Termama Sveti Martin za izniman doprinos u razvoju turizma.

Svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Srpak, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, načelnici međimurskih općina, brojni mještani, te čelnici javnih poduzeća i ustanova.

Svečanu sjednicu najavili su dobošari, a pjesmom i svojim nastupom upotpunili Zbor Hrvatske kulturno umjetničke udruge Sveti Martin, Chriztel Aceveda te Svetomartinske mažoretkinje.

Novi rotor u Svetom Martinu na Muri svečano je otvoren uz proslavu Dana općine. Županijska uprava za ceste Međimurske županije investiciju od 2.922.000 kuna započela je u ožujku ove godine.

Novi rotor u Svetom Martinu na Muri nalazi se na prostoru identificiranom kao arheološko nalazište iz rimskoga doba, pa su u realizaciju ovog projekta uključeni bili i arheolozi, a neposredna blizina arheološkog nalazišta daje mu osobitu simboliku – stjecište je novih putova na drevnim temeljima.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti