Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Obnovljena unutrašnjost mrtvačnice u Novigradu Podravskom

Nakon što smo postavili čiste zastore na osvježene zidove ovaj prostor izgleda daleko pristojnije i svakako primjerenije svojoj namjeni, istaknuo je načelnik.

- Advertisement -

Mrtvačnica pokraj groblja Sveta Klara u Novigradu Podravskom izgrađena je 80-tih godina prošlog stoljeća.

“Osim što ju tek sad legaliziramo, odlučili smo očistiti i oprati teške zastore te obojiti unutrašnje zidove, jer je jedno i drugo izgledalo kao da nije održavano zadnjih tridesetak godina”, rekao je općinski načelnik Zdravko Brljek.

Mrtvačnica u Novigradu Podravskom
Mrtvačnica u Novigradu Podravskom // Foto: Općina Novigrad Podravski

Za saniranje zidova i stropa te bojanje centralnu prostorije i dvije pomoćne zadužen je bio obrt Krešo, a iznos soboslikarskih radova može se vidjeti na službenoj stranici Općine, Transparentnost isplate iz proračuna pod datumom 18. listopad.

- Advertisement -

“Zastore smo na čišćenje (tona prašine, višedesetljetni pauci i paučina, komadići nečeg kao lišće ili peteljke stopljeni s baršunastom tkaninom i slično), pranje i peglanje vozili u Koprivnicu u kemijsku čistionicu”, kaže načelnik Brljek.

Mrtvačnica u Novigradu Podravskom
Mrtvačnica u Novigradu Podravskom // Foto: Općina Novigrad Podravski

Također, iznos troškova za čišćenje zastora može se vidjeti na službenoj stranici Općine, Transparentnost isplate iz proračuna pod datumom 22. listopad.

“Nakon što smo postavili čiste zastore na osvježene zidove ovaj prostor izgleda daleko pristojnije i svakako primjerenije svojoj namjeni. Nadam se da ćemo u ovih nekoliko dana prije Svih svetih uspjeti dovršiti još jedan posao vezan uz groblje, a to je produžetak javne rasvjete na groblju”, istaknuo je Brljek.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti