Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Od 1. listopada besplatan željeznički prijevoz i za učenike srednjih škola

Vlada RH donijela Zaključak o uvođenju pilot-projekta besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH u razdoblju od 1.10.2021. do 31.12.2022. godine

Preporučujemo

Od početka mjeseca listopada svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj moći će koristiti besplatan željeznički prijevoz.

Tim povodom priopćenjem se oglasila križevačka gradska uprava.

”Obavještavamo sve učenike srednjih škola s prebivalištem na području Grada Križevaca koji su do sada koristili od strane Grada subvenciju cijene prijevoza u visini 20 % u željezničkom prometu od mjesta prebivališta do mjesta školovanja izvan područja Županije, da je Vlada RH donijela Zaključak o uvođenju pilot-projekta besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH u razdoblju od 1.10.2021. do 31.12.2022. godine.

Detalje zaključka, uvjete i način provedbe ovog pilot-projekta možete vidjeti OVDJE.

S obzirom na predmetni projekt Vlade RH, Grad Križevci u navedenom razdoblju neće izdavati uobičajene potvrde o subvencioniranju prijevoza učenika srednjih škola u
željezničkom prometu, a subvencija od 20 % im je vrijedila za mjesec rujan 2021. godine.

”Sukladno uputama, molimo sve zainteresirane srednjoškolce da se za ostvarivanje besplatnog prijevoza nakon 1. listopada 2021. godine obrate na blagajnu HŽ-a”, poručili su iz Ureda križevačkog gradonačelnika.

- Advertisement -

Najnovije objave