Utorak, 26. listopada 2021.

Koprivnički osnovci posjetili Kompostanu Herešin

Novi način kompostiranja omogućuje bolju kontrolu koja se odnosi na zaštitu okoliša kao što je nastajanje mirisa, plinova, prašine i izgleda okoliša

Preporučujemo

Učenici 6. razreda i 5. razreda Osnovne škole “Braća Radić” iz Koprivnice posjetili su danas Kompostanu Herešin kako bi se upoznali s najmodernijim sustavom kompostiranja u Hrvatskoj, izvijestio je koprivnički Komunalac.

Školarce je Kompostanom provela Petra Kolarić Kapusta, tehnolog gospodarenja otpadom te im detaljno predstavila sve strojeve i faze kroz koje prolazi biorazgradivi otpad i postaje kompost prve klase DomKo.

Školarcima je objašnjena nova tehnologija koja omogućava znatno kraće kompostiranje biorazgradivog komunalnog otpada. Do sada se kompost uobičajeno proizvodio u roku od 10 do 12 tjedana, dok se u novom pogonu kvalitetan eko kompost proizvodi u gotovo upola kraćem vremenu, odnosno za šest do osam tjedana.

Novi način kompostiranja, osim što smanjuje vrijeme potrebno za dobivanje kvalitetnog komposta, neizostavan je dio modernih svjetskih pogona za kompostiranje jer omogućuje bolju kontrolu koja se odnosi na zaštitu okoliša kao što je nastajanje mirisa, plinova, prašine i izgleda okoliša.

Učenici OŠ Braća Radić u posjetu Kompostani Herešin
Učenici OŠ Braća Radić u posjetu Kompostani Herešin // Foto: Komunalac Koprivnica

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Najnovije objave