Utorak, 26. listopada 2021.

U Koprivnici svečano obilježen Dan policije

U župnoj crkvi sv. Nikole biskupa služena je Sveta misa za nestale, poginule i preminule hrvatske branitelje i pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova

Preporučujemo

Nizom aktivnosti koprivničko-križevačka Policijska uprava obilježila je Dan policije.

Na Spomenik hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici danas su u počast nestalim, poginulim i umrlim djelatnicima Policijske uprave položili vijenac i zapalili svijeće obitelji poginulih i nestalih djelatnika Policijske uprave, delegacija Policijske uprave koprivničko-križevačke, Grad Koprivnica i braniteljske udruge proizašle iz redova policije.

U 12 sati u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa služena je Sveta misa za nestale, poginule i preminule hrvatske branitelje i pripadnike Ministarstva unutarnjih poslova. Misno slavlje predslavio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek. Danas i sutra bit će položeni vijenci na grobove preminulih pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Od 13 sati održano je svečano primanje načelnika Policijske uprave Miroslava Puža kojemu su uz rukovoditelje ustrojstvenih jedinica nazočili predstavnici institucija s kojima policijska uprava surađuje.

Također, na svečanom obilježavanju Dana policije otvorena je izložba policijskih kapa iz 35 zemalja, koje dugi niz godina prikuplja policijski službenik Željko Horvat. Izložba je otvorena do 10. listopada 2021. godine.

Ovogodišnji program Dana policije obilježen je s još nekoliko događanja. Tako je 16. rujna u policijskoj upravi u organizaciji Gradskog društva crvenog križa održano dobrovoljno darivanje krvi. Prošlog petka načelnik Policijske uprave primio je na prigodni domjenak bivše načelnike ove Policijske uprave, dok je u subotu održano sportsko druženje umirovljenih policijskih službenika Policijske uprave.

Na svečanoj akademiji načelnik Miroslav Puž zahvalio se prisutnim gostima na profesionalnoj suradnji te istaknuo najznačajnije višemjesečne policijske akcije koje je ova policijska uprava provodila.

Koliko je važan proaktivan rad policije i profesionalna suradnja svih institucija te sigurnost građana, naglasili su u svojim obraćanjima gradonačelnik Grada Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Ivica Jurenec i MIšel Jakšić
Ivica Jurenec i MIšel Jakšić zapalili su svijeće // Foto: PU koprivničko-križevačka

Najnovije objave