Srijeda, 21. veljače 2024.

Od pokretanja sustava e-Propusnica izdano njih 100.000

Od toga su 70 posto poslodavci tražili za svoje zaposlenike, a 30 posto građani, a ministar uprave Ivan Malenica je pozvao građane da e-propusnice traže samo ako je to nužno.

- Oglas -

Ministar uprave Ivan Malenica izjavio je u petak da je od uvođenja sustava e-Propusnice u četvrtak, izdano njih 100.000. Od toga su 70 posto poslodavci tražili za svoje zaposlenike, a 30 posto građani, no pozvao je građane da e-propusnice traže samo ako je to nužno.

Podsjetio je da su nakon odluke Nacionalnog Stožera civilne zaštite o zabrani napuštanja prebivališta i mjesta stalnog boravka, građani mogli putovati samo iz fizičku propusnicu, i zato je Ministarstvo uprave izradilo digitalne platforme e-propusnice. Riječ je o centru dijeljenih usluga jer su mnoga tijela povezana kako bi se provjerili podatci i izdale e-Propusnice.

“Željeli smo uspostaviti jedinstven sustav izrade i nadzora nad izdanim propusnicama. U praksi se događalo da su poslodavci izdavali propusnice osobama koje nisu njihovi zaposlenici, a stožeri su izdavali propusnice bez valjanog razloga. Na ovaj način omogućujemo i epidemiolozima i Stožeru civilne zaštite da na jednom mjestu ima sve podatke o izdanim propusnicama, o razlozima zbog kojih su izdane”, rekao je ministar Malenica.

- Oglas -

Tako će vidjeti kakve su migracije u određenim sredinama i prevenirati širenje zaraze, dodao je.

Izjavio je i da će propusnice biti omogućene svima kojima trebaju, po potrebi će se produljiti i rok trajanja starih propusnica, one vrijede od jednog do 14 dana, ovisno o tome zbog čega su zatražene.

Apelira na poslodavce da traže propusnice samo za zaposlenike koji putuju izvan prebivališta, nema potrebe tražiti za sve, a također i na građane da traže propusnice samo u nužnim situacijama kako bi se rasteretio sustav Stožera civilne zaštite, stoji na stranicama Koronavirus.hr.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti