Utorak, 6. lipnja 2023.

Od ponedjeljka ponovno aktivan sustav e-Propusnice

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a građanima ih izdaju stožeri civilne zaštite

Od ponedjeljka, 21. prosinca ponovno će biti dostupan sustav e-Propusnice koji građanima omogućava slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i Nacionalnog identifikacijskog autentifikacijskog sustava.

Sustav e-Propusnice omogućava predaju zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica prema nadležnom Stožeru civilne zaštite, pregled predanih zahtjeva za izdavanjem e-propusnica i njihovih statusa te pregled i preuzimanje odobrenih e-Propusnica u PDF obliku, objavilo je u subotu Ravnateljstvo civilne zaštite.

Građani tom sustavu pristupaju putem internetske adrese https://epropusnice.gov.hr, potom odabiru listu vjerodajnica kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu te potvrđuju svoje podatke i ulaskom u korisničko sučelje izabiru jednu od opcija – zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva.

Ako žele predati zahtjev za izdavanjem propusnice, trebaju ispunite tražene podatke te potvrditi zahtjev, a nakon odobrenja e-Propusnica bit će vidljiva u PDF formatu.

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a građanima ih izdaju stožeri civilne zaštite prema mjestu prebivališta ili boravišta.

Kao razlozi za izdavanje e-propusnice mogu navesti pružanje medicinske skrbi, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodna i ne može se obaviti od kuće te ostale opravdani razloge.

Podaci o izdanim e-Propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše jedan sat odnosno u skoro realnom vremenu biti dostupne u MUP-u radi provjera na terenu.

U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja elektroničke pošte nadležnom tijelu ili osobnoj dostavi zahtjeva još vrijede.

Eventualna pitanja u vezi s funkcionalnostima sustava e-propusnice za građane mogu se uputiti službi za podršku putem obrasca dostupnog na stranicama usluge e-Propusnice (0-24 sata).

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti