Petak, 19. srpnja 2024.

Odlično napreduju radovi na školsko-sportskoj dvorani u Rasinji, a puno se očekuje i od projekta revitalizacije dvorca Inkey

Načelnik Kolman zahvalio je županu i Županiji na partnerstvu u svim projektima, a posebno u gradnji dvorane na koju je Općina dugo čekala, istaknuvši kako će to doprinijeti stvaranju još boljih uvjeta za sve mještane Rasinje i okolice

- Oglas -

Koprivničko-križevački župan Darko Koren u utorak je sa svojim zamjenikom Ratimirom Ljubićem i pročelnicom Anom Mušlek boravio u posjetu Općini Rasinja gdje se sastao s načelnikom Danimirom Kolmanom, ravnateljem OŠ Andrije Palmovića Krunoslavom Belajem i predsjednikom Općinskog vijeća Općine Rasinja Zvonimirom Fajfarićem.

Tom su prilikom, u prisustvu izvođača radova, obišli radove na školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Adrije Palmovića koju Općina i Županija grade u sklopu županijskog programa izgradnje pet školskih sportskih dvorana.

Radovi na školsko-sportskoj dvorani u Rasinji
Radovi na školsko-sportskoj dvorani u Rasinji // Foto: kckzz.hr

Župan je izrazio zadovoljstvo radovima koji se odvijaju planiranom dinamikom.

- Oglas -

“Dvorana će omogućiti još kvalitetnije uvjete za učenike i nastavnike, kao i dati brojne mogućnosti za cijelu lokalnu zajednicu. Osim namjene za školske i sportske aktivnosti, bit će to moderan prostor koji će koristiti svi stanovnici s područja općine”, istaknuo je župan te dodao kako Općina i dalje može računati na podršku i pomoć Županije i njezinih institucija u svim svojim aktivnostima.

Načelnik Kolman zahvalio je županu i Županiji na partnerstvu u svim projektima, a posebno u gradnji dvorane na koju je Općina dugo čekala, istaknuvši kako će to doprinijeti stvaranju još boljih uvjeta za sve mještane Rasinje i okolice.

Obilazak župne crkve Našašća svetog Križa u Rasinji
Obilazak župne crkve Našašća svetog Križa u Rasinji // Foto: kckzz.hr

Posjet Općini nastavljen je obilaskom župne crkve Našašća svetog Križa za čije je projekte zaštite i održavanja Koprivničko-križevačka županija u posljednje dvije godine izdvojila 40.000 kuna, kroz svoje programe brige o sakralnim objektima.

Nakon crkve Našašća svetog Križa, obišao se i dvorac Inkey, obzirom da je projekt revitalizacije kulturno-povijesnog kompleksa Inkey uključen u razvojni sporazum za područje sjeverne Hrvatske, ukupno vrijedan preko 3 milijarde kuna, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Dvorac Inkey
Dvorac Inkey // Foto: kckzz.hr

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija kupila je dvorac kako bi spriječila daljnju devastaciju, revitalizirala ga i sačuvala za buduće naraštaje te ga planira povezati s okolnim turističkim sadržajima u konceptu razvoja kontinentalnog turizma.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti