Srijeda, 1. prosinca 2021.

Održan prijem za članove zapovjedništva 117. brigade Hrvatske vojske

Bila je ovo prilika za prisjećanje na brojna ratna zbivanja u Koprivnici, u samoj vojarni, ali i na brojnim ratištima na kojima su sudjelovali koprivnički branitelji

Preporučujemo

U povodu 30. obljetnice osnutka ratne 117. brigade Hrvatske vojske gradonačelnik Mišel Jakšić i članovi Odbora za branitelje grada Koprivnice održali su prijem za članove zapovjedništva brigade, izvijestio je Ured gradonačelnika.

Nastavak je to obilježavanja ove značajne obljetnice koja je započela polaganje vijenaca i paljenjem svijeća kod Križa života na prostoru bivše Vojarne u Koprivnici i kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata i Dana koprivničkih branitelja 30. rujna, zatim prisjećanjem na Davida Piskora, žrtve raketiranja vojarne 7. listopada.

Prijemu su se odazvali brojni sudionici zapovjednih struktura ratne 117. brigade: Miroslav Blažek Kina, Zvonimir Peroš, Željko Vugrinec, Josip Nakić Alfirević, Milan Jurić, Siniša Ignjatović, Damir Vrabec, Željko Vuljak te Milan Tot, kao i policajac Robert Vulić, dok su domaćini bili članovi Odbora za branitelje grada Koprivnice Ivica Jurenec, Damir Vuković, Nenad Barić, Ivica Zgrebec i Juraj Grobenski te gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zbog nemogućnosti dolaska ispričali su se Dragutin Kralj, Zvonko Beljo, Željko Ivačić, Božidar Tremski, Domagoj Alvir, Vjekoslav Mužinić, Ivan Pal, Ernest Forjan i Stanislav Lovković.

Bila je ovo prilika za prisjećanje na brojna ratna zbivanja u Koprivnici, u samoj vojarni, ali i na brojnim ratištima na kojima su sudjelovali koprivnički branitelji. Posebno emotivno je bilo za Željka Vuljaka i Milana Tota, ranjene prilikom raketiranja koprivničke vojarne, a koji su se kratko obratili prisutnima i izrazili zahvalu na pozivu.

Najnovije objave