Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Održana izložba radova polaznika Male škole keramike učenika Osnovne škole Gola

Dodatan motiv za slavlje bila je i 25. obljetnica otkako je Dragutin Ciglar stigao na Ješkovo i kupio posjed u lipnju 1999. na kojem je sada smješten Art centar Ješkovo

- Oglas -

Protekle je nedjelje u Art centru Ješkovo u Goli na imanju majstora Dragutina Ciglara održano druženje polaznika Male škole keramike koju su tijekom protekle nastavne godine polazili učenici Osnovne škola Gola.

Također, održana je i prigodna izložba radova nastalih tijekom održavanja Male škole, a čiji je voditelj majstor Dragutin Ciglar.

Radovi polaznika Male škole keramike
Radovi polaznika Male škole keramike // Foto: TZP Središnja Podravina

Inače, Mala škola keramike održava se kao izvannastavna aktivnost za učenike Osnovne škole Gola, a ove je nastavne godine to bila druga generacija polaznika.

- Oglas -

Uz polaznike iste, na završnom su se okupljanju okupili i njihovi roditelji te koordinatorica projekta učiteljica Marina Živković i ravnateljica Osnovne škole Violeta Pranjić.

Ravnateljica Pranjić je izrazila zadovoljstvo zbog uspješnog završetka Male škole keramike i zahvalila svima koji su sudjelovali, a posebno voditelju Dragutinu Ciglaru.

Stjepan Milinković, Dragutin Ciglar i Violeta Pranjić

Stjepan Milinković, Dragutin Ciglar i Violeta Pranjić // Foto: TZP Središnja Podravina

Prisutne je pozdravio i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je predstavio namjeru uređenja izložbenog prostora u kojem će ubuduće biti izloženi radovi nastali na ovakvim radionicama.

“Bio bi to početak svojevrsnog muzeja keramike, i to prvog takvog na našem području”, naglasio je načelnik Milinković.

Ovu ideju i nastavak održavanja ovakvih radionica podržao je i direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik koji je zahvalio majstoru Ciglaru na velikom trudu koji ulaže u poboljšanje turističke ponude i atraktivnosti Prekodravlja, a time i cijele turističke zajednice.

- Oglas -
Završno druženje polaznika Male škole keramike u Art centru Ješkovo u Goli
Završno druženje polaznika Male škole keramike u Art centru Ješkovo u Goli // Foto: TZP Središnja Podravina

Napomenimo i kako je dodatan motiv za slavlje bila 25. obljetnica otkako je Dragutin Ciglar stigao na Ješkovo i kupio posjed u lipnju 1999. na kojem je sada smješten Art centar Ješkovo, ali i obilježavanje Dana Općine Gola.

“Druženje je nastavljeno tijekom cijelog poslijepodnevna, a polaznici Male škole keramike svoje su radove ponijeli kućama za trajnu uspomenu”, poručili su iz Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

Radovi polaznika Male škole keramike
Radovi polaznika Male škole keramike // Foto: TZP Središnja Podravina

[FOTO, VIDEO] Općina Gola proslavila svoj dan, načelnik Milinković istaknuo tri strateška potencijala

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti