Subota, 20. srpnja 2024.

Oglasio se Stožer civilne zaštite na temu transporta štićenika staračkog doma u koprivničku bolnicu

Zaključak je epidemiologa i ravnatelja bolnice kako nije postojao nikakav medicinski rizik niti je napravljena bilo kakva zdravstvena šteta korisnicima, djelatnicima Doma, a niti građanima

- Oglas -

Obzirom na interes javnosti i medija povodom današnjeg prijevoza štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivnih na COVID-19 infekciju, iz županijskog Stožera civilne zaštite javljaju kako su u poslijepodnevnim satima održali koordinaciju na kojoj su zatražena dodatna pojašnjenja članova Stožera od ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica o načinu prijevoza te stajalište medicinske struke o potencijalnom riziku obavljenog prijevoza.

“Odlukom zdravstvenih službi i uprave Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, a nakon analize zdravstvenog stanja COVID-19 pozitivnih štićenika, manji dio pacijenata kod kojih je ustanovljena teža klinička slika na hospitalizaciju u Opću bolnicu Koprivnica je prevezao TIM 2 Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Preostali dio COVID-19 pozitivnih pacijenata bez znakova simptoma bolesti, prevezen je kolicima nakon procjene da je takav prijevoz najbržim i najkraćim putem zbog blizine bolnice, koja se nalazi 250 metara od Doma, te povoljnih vremenskih uvjeta i upotrebe svih zaštitnih sredstava bio moguć.

- Oglas -

Stožer je informiran da su štićenici i zaposlenici Doma bili u potpunosti opremljeni svom zaštitnom opremom te na dovoljnom razmaku, kako ne bi bili u međusobnom ili kontaktu s drugim osobama. Slijedom toga, zaključak je epidemiologa i ravnatelja bolnice kako nije postojao nikakav medicinski rizik niti je napravljena bilo kakva zdravstvena šteta korisnicima, djelatnicima Doma, a niti našim sugrađanima.

U petak u prijepodnevnim satima sastat će se županijski Stožer civilne zaštite nakon čega će biti održana i konferencija za medije na kojoj će biti prilike za eventualna dodatna pojašnjenja”, istaknuli su iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Na koji način su brinuli o privatnosti, dignitetu zaraženih štićenika Doma za starije, nisu pojasnili. Na koji način su brinuli o sigurnosti prolaznika, nisu pojasnili. Ako ih je u kolicima prevezeno 14 (koliko smo izbrojali), a još su neki prebačeni, kako kažu u Stožeru, sanitetskim vozilom, koliko ih je onda ukupno iz Doma otišlo u bolnicu, nisu pojasnili.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti