Nedjelja, 21. travnja 2024.

Zašto se dozvolilo da se virus nekontrolirano proširi po cijelom Domu za starije? Tko je zakazao?

Oni će tek sada uzeti svima briseve. Gdje su bili do sada?, pita se jedna poznata koprivnička liječnica, kojoj nije jasno i zbog čega se dozvolio transport zaraženih štićenika iz Doma u bolnicu u invalidskim kolicima po ulicama

- Oglas -

Čak 13 novih štićenika i dvoje zaposlenih Doma za starije osobe u Koprivnici zarazilo se koronavirusom, u srijedu je objavio županijski Stožer civilne zaštite.

U Domu za starije dosad je bilo ukupno osmero oboljelih, tako da ih je sada ukupno 23.

Koprivnica je, kao što smo već izvijestili, postala novo žarište u Hrvatskoj što se tiče širenja koronavirusa.

- Oglas -

“Od prve osobe korisnice Doma za starije i nemoćne u Koprivnici pozitivne na koronavirus je prošlo oko dva tjedna. Broj pozitivnih u tom Domu, što korisnika, što djelatnika, od jednog porastao je na više od 20. Tko je zakazao? Liječnica koja vodi brigu o korisnicima doma? Ravnateljica doma koja se najblaže rečeno ne snalazi u ovoj zahtjevnoj situaciji? Ili pak epidemiolozi koji nisu donijeli promptnu odluku testiranja svih djelatnika i svih korisnika Doma. To se moglo učiniti već nekoliko puta u tih svih dana. Zašto je propušteno? Znastvenik Đikić apelira na što više testiranja jer samo testiranjem možemo imati realnu sliku oboljelih. Netestiranje osoba bez simptoma ne drži vodu. Oni će tek sada uzeti svima briseve. Gdje su bili do sada? Zašto se dozvolilo da se virus nekontrolirano proširi po cijelom Domu?”, pita se jedna poznata koprivnička liječnica.

Premještaj zaraženih štićenika staračkog doma u koprivničku bolnicu

Zaraženi štićenici Doma za starije i nemoćne osobe u koprivničku su bolnicu tijekom poslijepodneva prebačeni u invalidskim kolicima, “preko ceste”, a ne sanitetskim prijevozom. Reakcije stižu sa svih strana. Jedni smatraju da je to bilo najbolje i najbrže rješenje jer je bolnica blizu, dok se drugi zgražaju nad time. I naša sugovornica je među njima.

“Opet je netko išao nestručno linijom manjeg otpora. A i ravnateljica Doma koja je dozvolila da se njeni korisnici, kronični pacijenti i korona pozitivni, prevoze u kolicima po ulicama”, ističe koprivnička liječnica i zaključuje:

Prevozeći zaražene osobe u kolicima po ulicama grada dovedeno je u opasnost zdravlje ostalih građana koji su se slučajno našli na tim ulicama. Naime, ti građani ničim upozoreni nisu imali nikakve maske ili zaštitna odjela da se zaštite. Interesantno da oni koji su ih vozili su bili potpuno zaštićeni. Što i moraju biti. A prolaznici? Ko ih šiša”.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti