Utorak, 23. travnja 2024.

Direktor Piškornice sanacijsko odlagalište: Odbacujem sve optužbe načelnika Švegovića

Marijan Blažok rekao je da kao legalista nema apsolutno nikakav problem s bilo kakvim nadzorom, ali kao direktor društva i osobno ima problem s neistinama, lažima, konstrukcijama i manipulacijom

- Oglas -

Iz Piškornice sanacijsko odlagalište priopćenjem su reagirali na navode Marija Švegovića, načelnika Općine Koprivnički Ivanec, koji je u utorak na konferenciji za medije problematizirao prijavljene količine otpada na odlagalištu Piškornica.

Među ostalim, postavio je pitanje da li je uprava na taj način oštetila firmu ili naštimava rezultate jer nisu postigli gustoću metra kubnog što direktno utječe na smanjenje financijskih sredstava iste.

Načelnik Općine Koprivnički Ivanec najavio prijavu USKOK-u protiv vodećih ljudi Piškornice

- Oglas -

Priopćenje Piškornice sanacijsko odlagalište koje potpisuje direktor Marijan Blažok prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz medijski istup načelnika Općine Koprivnički Ivanec, objavljujem dopis dostavljen Općini Koprivnički Ivanec dana 5. ožujka 2020. godine i dopis upućen Državnom inspektoratu dana 11. ožujka 2020. godine, iz kojih je razvidan tijek događaja, uz napomenu da je zatraženi inspekcijski nadzor zakazan početkom svibnja 2020. godine. O čemu naravno općinski načelnik nije imao potrebu izvijestiti javnost.

Nakon provedenog nadzora kojeg smo sami zatražili 11. ožujka 2020. i učinjene izvanredne geodetske snimke odlagališta, o rezultatima ćemo izvijestiti nadzorni odbor, skupštinu društva (suvlasnike), a svakako i javnost.

U potpunosti stojimo iza naših objavljenih podataka, a nakon istupa gospodina Švegovića koji nije prihvatio sudjelovati u izvanrednom nadzoru, kojeg smo ponavljam sami zatražili, posve nam je jasno da od tog suvlasnika ne možemo očekivati odgovoran i na činjenicama utemeljen pristup, jer su mu očito njegovi partikularni i osobno politički interesi na prvom mjestu.

Ovako ponašanje i postupanje općinskog načelnika protivno je temeljnom načelu pravnog poretka koje polazi o nužnosti da se čak i pravo koje nekome pripada ostvaruje jedino i samo u zakonom propisanom postupku ovlaštenih državnih tijela. Možda je i sam općinski načelnik to shvatio pozivajući nadležna tijela na postupanje, koje smo mu ponavljam predložili dana 5. ožujka 2020. godine.

- Oglas -

Iskazani podaci o zaprimanju otpada i kapacitetu, kako preostalom, tako i podaci o ukupno odloženim količinama, u skladu su sa svim zakonskim propisima i pravilima struke, a posebno postignuti koeficijent zbijenosti u prvoj godini odlaganja (što bi općinski načelnik trebao znati).

Također, odbacujem u potpunosti tvrdnju općinskog načelnika o bilo kakvom pritisku i utjecaju na Državnu geodetsku upravu. Ako općinski načelnik posjeduje informaciju o utjecaju s razine politike (župana), nadamo se da će je učiniti dostupnom, a sve kako bi potvrdio svoju vjerodostojnost.

Kao legalista nemam apsolutno nikakav problem s bilo kakvim nadzorom, pa i s tijelima državne vlasti, jer sam svjestan da smo projekt od javnog interesa koji treba biti stalno podložan kontroli. Kao direktor društva i osobno, vjerojatno kao i većina drugih ljudi, imam problem s neistinama, lažima, konstrukcijama i manipulacijom”.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti