Četvrtak, 18. srpnja 2024.

Općina Kloštar Podravski sjajnim programom slavi svoje dane, koncert Crvene jabuke kao šlag na tortu

Ove godine program proslave Dana Općine Kloštar Podravski izuzetno je bogat i ponudit će sadržaje za najrazličitije ciljne skupine u suradnji općinske uprave s Turističkom zajednicom područja Dravski peski, ustanovama i udrugama

- Oglas -

Ove godine program proslave Dana Općine Kloštar Podravski izuzetno je bogat i ponudit će sadržaje za najrazličitije ciljne skupine u suradnji općinske uprave s Turističkom zajednicom područja Dravski peski, ustanovama i udrugama.

Sve započinje u srijedu, 29. svibnja, u 10 sati kada se povodom Dana Osnovne škole Kloštar Podravski održava tradicionalna priredba učenika.

Nakon dana pauze uz blagdan Tijelova i praznik Dana državnosti, u petak, 31. svibnja, u 8 sati delegacija Općine Kloštar Podravski položit će vijence u parku hrvatskih branitelja za sve poginule, nestale i preminule sudionike u Domovinskom ratu.

- Oglas -

Potom, u 11 sati, zakazana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Podravski u Domu kulture Kloštar Podravski na kojoj će se predstaviti rezultati i ostvarenja u posljednjih godinu dana. Istog dana i na istom mjestu, od 19 sati za mještane i njihove goste Kerekesh teatar održat će višestruko nagrađivanu predstavu Krtice.

Jan Kerekeš
Jan Kerekeš u predstavi Krtice // Foto: Kerekesh Teatar

Subota će obilovati kulturno-društvenim događanjima, a sve započinje već u jutarnjim satima kada kreće prva kiparska kolonija u organizaciji Turističke zajednice područja Dravski peski i obrta Drvogalanterija Posavec iz Podravskih Sesveta, čije će svečano otvorenje biti u 13 sati u parku ispred Osnovne škole Kloštar Podravski.

Neposredno prije toga, u 12 sati, postavit će se izložba na otvorenom udruge Kloštranska paleta u parku uz vodoskok u središtu mjesta, a u 12.30 sati svečano će se otvoriti izložba domaće autorice Laure Lončar pod nazivom “Od tundre do tropskih kišnih šuma” u predvorju Doma kulture Kloštar Podravski.

Spomenuta kiparska kolonija dodatak je Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije koji započinje u 18 sati u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Kloštar Podravski, i to u suorganizaciji Koprivničko-križevačke županije, Općine Kloštar Podravski i Udruge žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije te pod visokim pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije
Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije // Foto: Grad Koprivnica

Ujedno, od 16 sati tamo će se održati i manji Sajam vina Udruge vinogradara i voćara Šiljer Kloštar Podravski na kojem će posjetitelji moći degustirati i nabaviti vina s ovog prostora, kao i druge ekološki dobivene proizvode.

- Oglas -

Večernji sati rezervirani su za koncertne nastupe na SRC-u Mladost Kloštar Podravski, i to domaćeg tamburaškog sastava Dangube od 20 sati te proslavljene Crvene jabuke od 22 sata. Prije njihova početka lovačke udruge Srndać Kloštar Podravski i Vepar Prugovac za sve posjetitelje pripremit će i podijeliti gulaš.

Tamburaški sastav Dangube
Tamburaški sastav Dangube // Foto: Slavko Bilješko

U nedjelju, 2. lipnja, u 10 sati u župnoj crkvi svetog Benedikta u Kloštru Podravskom slavit će se svečana sveta misa. Završno događanje sportskog je karaktera budući da je u 17 sati na redu nogometna utakmica Prve ŽNL koprivničko-križevačke u kojoj će snage odmjeriti NK Prugovac i NK Drava Novigrad Podravski na stadionu u Prugovcu.

Treba još napomenuti kako je ulaz na sva navedena događanja slobodan, a od 31. svibnja do 2. lipnja na pomoćnom igralištu SRC-a Mladost Kloštar Podravski bit će postavljen Lunapark Grine iz Bjelovara s brojnim sadržajima za sve posjetitelje.

“Posjetite nas i zajedno s nama proslavite ovogodišnje Dane Općine Kloštar Podravski”, poručili su organizatori.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti