Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Tko će sve igrati u Trećoj nogometnoj ligi Sjever u idućoj sezoni?

Podsjetimo, Četvrta nogometna liga Bjelovar - Koprivnica - Virovitica od iduće sezone više neće postojati, a u Koprivničko-križevačkoj županiji osniva se Elitna liga. Evo tko se sve prijavio za igranje u Trećoj ligi

- Oglas -

Pitanje na koje brojni zaljubljenici u nogomet na sjeveru Hrvatske nestrpljivo čekaju odgovor glasi – koliko će Treća nogometna liga Sjever u sezoni 2024./2025. brojati klubova i tko će sve u njoj igrati.

Treća liga trenutačno broji 10 klubova, a prema našim saznanjima za napredak u viši rang nisu zainteresirani prvak Polet iz Svetog Martina na Muri i drugoplasirani Rudar iz Murskog Središća, trenutačno trećeplasirana Pitomača je odustala od višeg ranga, a varažinski Varteks, koji je trenutačno četvrti na ljestvici, nije (zasad) dobio licencu za Drugu nogometnu ligu.

Pitanje je tko će biti posljednjeplasirani – Virovitica ili Koprivnica – no, prema svemu sudeći nitko od njih ne bi trebao ispadati jer bi se Treća liga Sjever trebala širiti na 16 klubova.

- Oglas -

Podsjetimo, Četvrta nogometna liga Bjelovar – Koprivnica – Virovitica od iduće sezone više neće postojati, a u Koprivničko-križevačkoj županiji osniva se Elitna liga.

Za Treću ligu bilo je ukupno osam novih prijava. Na sastanku klubova sjeverne regije u utorak je u Varaždinu dogovoreno i s tim prijedlogom će se ići prema Hrvatskom nogometnom savezu da liga od iduće sezone broji 16 klubova.

Dakle, u ligi bi ostali svi dosadašnji trećeligaši, a novoprijavljeni klubovi moraju ispunjavati relativno stroge uvjete.

Iz Međimurske županije za Treću ligu prijavili su se iz NK Nedelišća (Premijer međimurska liga), a iz varaždinske Elite lige nitko se nije prijavio.

Iz Koprivničko-križevačke županije prijavio se prvak Prve ŽNL Graničar iz Đurđevca (mora im se omogućiti napredovanje u viši rang), a iz Četvrte lige Ferdinandovac i Mladost iz Kloštra Podravskog. Ovim potonjima, kako doznajemo, dosta problema stvara to što nemaju dovoljno igrača u školama nogometa, dok NK Graničar zadovoljava sve uvjete.

- Oglas -
Slavlje nogometaša Graničara iz Đurđevca
Slavlje nogometaša Graničara iz Đurđevca // Foto: NK Graničar Đurđevac

Iz Bjelovarsko-bilogorske županije za Treću ligu prijavili su se Bilogora iz Grubišnog Polja, Garić iz Garešnice i Dinamo iz Predavca, a iz Virovitičko-podravske županije Slatina.

Neki su bliže ispunjavanju uvjeta, neki su dužni dodatno dostaviti traženu dokumentaciju i ostvariti određeni plasman. Novina je da se Trećoj ligi nadati mogu svi klubovi koji ostvare plasman do osmog mjesta na kraju prvenstva.

Dakle, za sada za popunjavanje Treće lige imamo 10 klubova iz sadašnjeg sastava te osam novih prijava, neki od tih klubova već sada gotovo da ispunjavaju sve uvjete, dok će se za ostale definitivno znati kada komisija za pregled igrališta sjeverne regije obiđe sva igrališta tih kandidata i donese svoj zaključak, kada ti klubovi kandidati dostave dodatnu dokumentaciju o ispunjavanju svih drugih traženih uvjeta i kada se odigraju još preostala tri kola u Četvrtoj ligi, zbog plasmana.

Kako doznajemo, Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije će snažno podržati kandidaturu svojih klubova (Ferdinandovac i Mladost Kloštar Podravski) te im žele da u dodatnom roku ispune sve tražene uvjete, ali ipak konačnu će odluku o svemu donijeti Hrvatski nogometni savez.

Kada će biti poznat sastav Treće lige Sjever, a to bi trebalo biti poznato sredinom lipnja, tada će se znati i sastav svih nižih liga.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti