Utorak, 27. veljače 2024.

Općina Križ svečanim prijemom obilježila Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Načelnik Općine Križ Marko Magdić iskazao je posebnu zahvalnost svim darivateljima krvi na njihovoj humanosti i plemenitosti. Ujedno je zahvalio i volonterkama te volonterima Gradskog društva Crvenog Križa Ivanić-Grad te Općinskog društva Crvenog križa Križ na promicanju vrednota volonterstva i Crvenog križa

- Oglas -

Nakon što je u ponedjeljak načelnik Općine Križ Marko Magdić ugostio Kristijana Frljaka, Vladu Konečnog i Damira Kuclja koji su 2021. godine krv dali 100 puta te su tim povodom bili primljeni kod predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića na svečanoj ceremoniji dodjele odlikovanja Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, u utorak je u Općini Križ održan tradicionalni, svečani prijem darivatelja s područja općine povodom Dana dobrovoljnijih darivatelja krvi.

Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi 25. listopada, dan kada je 1953. godine u organizaciji Crvenog križa u Sisku održana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Od tada pa sve do danas, ovaj dan se obilježava u društvima Crvenog križa diljem Lijepe Naše. Tradicionalno, obilježavanjem Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i Općina Križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić-Grad iskazuje zahvalnost svim dobrovoljnim darivateljima za sve darovane doze krvi, kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja te dragocjene životne tekućine.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi ujedno je prigoda za poticaj novim, a osobito mladim osobama da se odazovu na akcije davanja krvi.

- Oglas -

Upravo je stoga načelnik Općine Križ Marko Magdić iskazao posebnu zahvalnost svim darivateljima krvi na njihovoj humanosti i plemenitosti. Ujedno je zahvalio i volonterkama te volonterima Gradskog društva Crvenog Križa Ivanić-Grad te Općinskog društva Crvenog križa Križ na promicanju vrednota volonterstva i Crvenog križa.

Bila je to i prilika da se na darivanju krvi zahvali i okupljenim darivateljima, i to Viktoriji Vinceljak (za prvo darivanje), Ivici Pajku (za 20 darivanja), Stjepanu Rogiću (za 30 darivanja), Damiru Kuclju, Božidaru Petrliću i Mariju Mataniću za 100 darivanja te završna darivanja Vjekoslavu Puškarić koji je krv dao 49 puta i Ivanu Kormanu koji je krv dao čak 105 puta, priopćili su iz Općine Križ.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Načelnik Općine Križ Magdić s dobrovoljnim darivateljima krvi
Načelnik Općine Križ Magdić s dobrovoljnim darivateljima krvi // Foto: Općina Križ
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti