Subota, 16. listopada 2021.

Općina Mali Bukovec osigurala financijska sredstva za 18 udruga

Načelnik Marković čestitao je udrugama na uspjesima koje ostvaruju na natjecanjima i nastupima, a čime udruge sudjeluju u promociji Općine

Preporučujemo

U prostorijama Općine Mali Bukovec u utorak, 30. lipnja, održano je potpisivanje ugovora o financijskoj potpori programu organizacija civilnog društva.

Na natječaj za dodjelu financijskih potpora, koji je Općina raspisala u veljači, pristigle su prijave 21 udruge.

Nakon razmatranja prijavljenih programa odlučeno je da će se financijska sredstva osigurati za 18 udruga s kojima su potpisani ugovori kojima se reguliraju prava i obaveze Općine kao davatelja te udruga kao korisnika proračunskih sredstava.

Općina Mali Bukovec osigurala financijska sredstva za 18 udruga

Načelnik Općine, HSS-ov Darko Marković zahvalio je udrugama na radu i trudu koji ulažu u održanje kvalitete života na području općine u vatrogastvu, sportu, lovu i ribolovu, humanitarnom radu, zanatstvu i očuvanju tradicija bukovečkog kraja.

Također, čestitao je udrugama na uspjesima koje ostvaruju na natjecanjima i nastupima, a čime udruge sudjeluju u promociji Općine kao sredine s aktivnim i raznolikim društvenim životom.

– Načelnik je potom istaknuo da će Općina i nadalje podržavati rad svojih udruga koliko je to god moguće u ovim vremenima krize uzrokovane koronavirusom, no prva mjera za ublažavanje krize koju je uvela Vlada je smanjenje ili potpuno oslobođenje od plaćanja poreza na dohodak, slijedom čega su najviše nastradali proračuni jedinica lokalne samouprave, a time i Općine Mali Bukovec. Zbog toga udrugama nije bilo moguće odobriti sva tražena sredstva u cijelosti – priopćili su iz općinske uprave.

Načelnik Marković je napomenuo da se u ovim kriznim vremenima mora zadržati odgovornost prema proračunu te da se sredstvima mora raspolagati u okvirima realnih mogućnosti.

Također je rekao i da se sustav potpora ruralnom razvoju mora u potpunosti izmijeniti kako bi se što više projekata, uključujući i projekte udruga, moglo prijavljivati na EU fondove u potpunosti lokalno, putem LAG-ova u ruralnim sredinama, a ne kao što je sada praksa da se svi projekt prijavljuju i obrađuju centralno što u potpunosti degradira ideju ravnomjernog razvoja svih (ruralnih) krajeva Hrvatske.

Najnovije objave