Četvrtak, 29. veljače 2024.

Općina Mali Bukovec rad udruga pomaže s 225.000 kuna

Cilj nam je da se mještani što više uključuju u život općine kroz djelovanje organizacija civilnog društva, da imaju priliku realizirati svoje i talente i interese, na područjima od kulture do sporta, naglasio je načelnik Marković

- Oglas -

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković s predstavnicima organizacija civilnog društva potpisao je ugovore o dodjeli financijskih potpora njihovim programima u 2022.

Općinski natječaj za dodjelu financijskih potpora bio je otvoren tijekom veljače za prioritetna područja financiranja među kojima su zaštita i promicanje tradicijske baštine, kao i poticanje i afirmacija kulturnog, glazbenog i inog stvaralaštva djece i mladih te poticanje i afirmacija kulturnog amaterizma.

Predstavnici organizacija civilnog društva s područja Općine Mali Bukovec
Predstavnici organizacija civilnog društva s područja Općine Mali Bukovec // Foto: Općina Mali Bukovec

Sredstva su namijenjena i za unapređenje kvalitete života, životnih vještina i sposobnosti građana te za promicanje i poticanje na bavljenje sportom, amaterskim ili profesionalnim.

- Oglas -

“Redovno pomažemo društveni angažman i aktivnosti naših mještana kroz rad udruga. Tako smo ove godine u proračunu Općine Mali Bukovec za njih osigurali 225.000 kuna. S takvom praksom ćemo nastaviti i dalje. Cilj nam je da se mještani što više uključuju u život općine kroz djelovanje organizacija civilnog društva, da imaju priliku realizirati svoje i talente i interese, na područjima od kulture do sporta”, naglasio je načelnik Marković.

Sklopljena su ukupno 22 ugovora s organizacijama civilnog društva, a iznosi potpore su od 1000 do 30.000 kuna.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti