Srijeda, 28. veljače 2024.

Općina Veliki Bukovec od ove godine dodjeljivat će priznanja istaknutim pojedincima i pravnim osobama

Vijeće je donijelo odluku prema kojoj će se javna priznanja dodjeljivati u nekoliko kategorija. Osim priznanja počasni građanin Općine Veliki Bukovec, dodijelit će se nagrada, zlatna plaketa te zahvalnice Općine Veliki Bukovec

- Oglas -

Od ove godine, točnije tijekom obilježavanja Dana Općine Veliki Bukovec u listopadu, po prvi put dodijelit će se nagrade i priznanja istaknutim pojedincima te pravnim osobama za osobite zasluge i uspjehe. Odluku o tome donijelo je Općinsko vijeće na sjednici održanoj u ponedjeljak.

Kako je istaknuo općinski načelnik Franjo Vrbanić, javna priznanja iskaz su javne pohvale, počasti i zahvalnosti.

– Javna priznanja dodjeljivat će se domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama, udrugama, organizacijama, jedinicama lokalne samouprave i uprave, ustanovama, trgovačkim društvima i vjerskim zajednicama za uspjehe u radu i djelovanju kojima doprinose razvoju i ugledu Općine Veliki Bukovec u zemlji i svijetu – pojasnio je načelnik.

- Oglas -

Vijeće je donijelo odluku prema kojoj će se javna priznanja dodjeljivati u nekoliko kategorija. Osim priznanja počasni građanin Općine Veliki Bukovec, dodijelit će se nagrada, zlatna plaketa te zahvalnice Općine Veliki Bukovec.

Uz odluku o javnim priznanjima, vijećnici su jednoglasno donijeli i odluku o sufinanciranju produženog boravka u Osnovnoj školi Veliki Bukovec za učenike od prvog do četvrtog razreda za školsku godinu 2023./2024. Sredstva za tu namjenu osigurana su u općinskom proračunu.

Osnovna škola Veliki Bukovec
Osnovna škola Veliki Bukovec // Foto: Zvonimir Markač

Donijeta je i odluka o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području općine Veliki Bukovec, a koje je programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske predviđeno za povrat.

– Zemljište koje je predmet javnog natječaja za zakup daje se na rok od pet godina, s mogućnošću produljenja za još pet godina – objasnio je, među ostalim, načelnik Vrbanić, dodavši da od objave natječaja na internetskim stranicama Općine Veliki Bukovec kreće rok od 30 dana za prijavu.

Napominje i da maksimalna površina koja se može dati u zakup pojedinoj fizičkoj ili pravnoj osobi iznosi 11 hektara. U tu površinu uračunavaju se sve površine poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države koje pojedina fizička ili pravna osoba i s njom povezane fizičke i pravne osobe koriste na području te jedinice lokalne samouprave. Sveukupna površina u natječaju za zakup na rok od pet godina iznosi nešto više od 54 ha.

- Oglas -
Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec
Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec // Foto: Općine Veliki Bukovec

Vijeće je potvrdilo i odluku o zajedničkom obavljanju poslova javne nabave i poslove pripreme i provedbe razvojnih projekata s Gradom Ludbregom te općinama Martijanec, Sveti Đurđ i Mali Bukovec. Inače, Grad Ludbreg i ove općine već od ranije obavljaju neke zajedničke poslove i sada se ta suradnja, prije svega zbog dosadašnjih pozitivnih iskustva, proširuje.

– Grad Ludbreg raspolaže potrebnim kapacitetima za obavljanje navedenih poslova i moguća je organizacija zajedničkog obavljanja poslova s ostalim općinama koje su spomenute u odluci. Zbog velikog broja natječaja i poziva za sufinanciranje razvojnih projekata u proteklom razdoblju, ali i najavama za razdoblje do 2027.godine, pokazalo se da su ta radna mjesta nedovoljno zastupljena i popunjena u našim općinama. Zbog bogatog iskustva u ovom području Grad Ludbreg može prenijeti svoja znanja i usluge i drugim jedinicama lokalne samouprave – pojasnio je Vrbanić te dodao da kada je riječ o poslovima javne nabave Grad Ludbreg također ima službenike koji imaju propisane certifikate za te poslove.

– Na ovaj način lakše ćemo svi zajedno pripremati projekte, osigurati sredstva iz fondova Europske unije te s nacionalne razine, ali i efikasnije provoditi postupke javne nabave – zaključio je načelnik Vrbanić, naglasivši da se ovdje radi o funkcionalnom spajanju obavljanja pojedinih poslova što je pozitivno ocijenjeno s nacionalne razine.

Vijećnici su donijeli i odluku o odabiru, odnosno dodjeli koncesije tvrtki koja će u idućih pet godina obavljati dimnjačarske poslove na području općine Veliki Bukovec. Riječ je o varaždinskoj tvrtki Caminus.

Detalj sa sjednice Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec
Detalj sa sjednice Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec // Foto: Općina Veliki Bukovec
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti