Četvrtak, 22. veljače 2024.

Održana završna konferencija projekta ‘Zaposli i pomozi’ kojim je omogućena šestomjesečna briga o 140 korisnika u potrebi

Korisnik bespovratnih sredstava bila je Općina Drnje, dok su partneri na projektu Općina Đelekovec, Općina Peteranec, Općina Legrad, Općina Gola, Centar za socijalnu skrb Koprivnica i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci

- Oglas -

U Društvenom domu u Drnju 1. kolovoza 2023. godine održana je završna konferencija projekta “Zaposli i pomozi” ukupne vrijednosti 150.921,76 eura (1.137.120,00 kuna) u potpunosti financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj UP.02.1.1.16.0391, u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza III.

Korisnik bespovratnih sredstava bila je Općina Drnje, dok su partneri na projektu Općina Đelekovec, Općina Peteranec, Općina Legrad, Općina Gola, Centar za socijalnu skrb Koprivnica i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, dok je stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta pružala PORA Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Nikola Grčić
Nikola Grčić // Foto: Zvonimir Markač

Više o samom projektu, koji je jako dobro prihvaćen diljem Hrvatske, govorio je voditelj projekta Nikola Grčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Drnje, zahvalivši se svim gerontodomaćicama na njihovom predanju i zalaganju koje je rezultiralo uspješno provedenoj još jednoj fazi ovog projekta, partnerima i svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

- Oglas -

Logo projekta Zaposli i pomozi

 

 

Isto tako, načelnik Općine Drnje Petar Dombaj zahvalio se kolegama načelnicima, djelatnicima PORA-e Koprivničko-križevačke županije i ostalim partnerima na sinergiji i funkcionalnom udruživanju u projektu koji je omogućio šestomjesečnu brigu o 140 korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja općine Drnje i ostalih partnerskih općina u projektu – za koje je brinulo ukupno 23 gerontodomaćica.

Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje
Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje // Foto: Zvonimir Markač

Dožupan Ratimir Ljubić također je bio pun riječi hvale, istaknuvši Općinu Drnje kao primjer dobre brige za starije osobe.

- Oglas -
Ratimir Ljubić, koprivničko-križevački dožupan
Ratimir Ljubić, koprivničko-križevački dožupan // Foto: Zvonimir Markač

U ime partnerskih općina okupljenima se obratio načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je naglasio važnost razvijanja socijalne odgovornosti svih institucija i jedinica lokalne i regionalne samouprave prema ugroženim skupinama te izrazio nadu da će se projekt ovakvog oblika pomoći uskoro nastaviti i na dulje vremensko razdoblje.

Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola
Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola // Foto: Zvonimir Markač

Osim spomenutih, na završnoj konferenciji bili su i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, načelnica Općine Đelekovec Lara Samošćanec, koordinatorice Anita Petrin ispred Općine Peteranec i Patricia Kučan ispred Općine Đelekovec, predstavnica Razvojne agencije PORA-e Koprivničko-Križevačke županije Ida Kovač Očenašek te gerontodomaćice koje su tijekom proteklih šest mjeseci brinule o krajnjim korisnicima ovoga projekta.

Foto: Zvonimir Markač

Zajedno do fondova EU

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Općine Drnje

Europski socijalni fond

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti