Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Općina Virje prijavila projekt Zaželi – provedi 2

Opći cilj projekta je omogućiti ženama s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem pristup tržištu rada i zapošljavanju na području Općine Virje

Preporučujemo

Općina Virje je 3. kolovoza u suradnji s PORA Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije prijavila projekt ‘Zaželi-provedi 2’ na natječaj ESF Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.’ kao nastavak projekta ‘Zaželi – provedi’ koji se provodi.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 781.020 kuna.

– Obavijest Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao posredničkog tijela da je projekt prošao prvu administrativnu kontrolu te da ulazi u drugu fazu – procjenu kvalitete primljena je 25. kolovoza – stoji na internet stranicama Općine Virje.

Projekt je prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga ‘Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II’.

Opći cilj projekta je omogućiti ženama s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem pristup tržištu rada i zapošljavanju na području Općine Virje.

Specifični cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika na području Općine Virje.

Ciljanoj skupini pripada ukupno devet žena pripadnica ranjivih skupina koje će brinuti za ukupno 54 krajnjih korisnika, starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Planirano trajanje projekta je 15 mjeseci, od čega će žene kao članice ciljane skupine raditi 12 mjeseci.

Prijavitelj projekta je Općina Virje, dok su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Đurđevac obavezni partneri.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti