Subota, 20. travnja 2024.

Općini Kloštar Podravski gotovo milijun eura za projekt gerontodomaćica

Velika je to stvar i za općinsku upravu, za gerontodomaćice koje će imati posao, a posebno za krajnje korisnike

- Oglas -

Odlične vijesti stižu nam iz Općine Kloštar Podravski. Naime, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike nedavno je donijela odluku o 100-postotnom financiranju njihova projekta “Zaželi pomoć – ostvari pomoć”.

Riječ je o čak 960.000 eura. Velika je to stvar i za općinsku upravu, za gerontodomaćice koje će imati posao, a posebno za krajnje korisnike.

“Nakon potpisivanja ugovora, slijede nam pripreme za projekt Zaželi – faza IV što s velikim nestrpljenjem očekuju naši korisnici, kao i gerontodomaćice. Sada s radošću možemo reći, uskoro će na vrata starijih i nemoćnih, kao i onih koji su u potrebi za ovakvom vrstom pomoći, kucati žene koje unose trenutke druženja i pomaganja u obavljanju poslova koji poboljšavaju njihovu kvalitetu života”, istaknuli su iz Općine Kloštar Podravski.

- Oglas -

Četvrta faza ovog projekta provodit će se tri godine, a u planu je zapošljavanje 22 osobe, od čega bi 20 trebalo biti gerontodomaćica, jedan asistent i voditelj projekta. Projektom će biti obuhvaćeno oko 120 starijih i nemoćnih osoba.

Inače, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u svojoj četvrtoj odluci o financiranju u okviru poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije” obuhvatila je čak 111 projekata iz cijele Hrvatske, a ukupno financiranje iznosi preko 100 milijuna eura. Sve detaljno možete proučiti OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti