Četvrtak, 18. travnja 2024.

Općini Virje za projekt ‘Zaželi’ odobreno gotovo 350.000 eura bespovratnih sredstava

Preko ovog projekta će biti zaposleno sedam osoba, gerontodomaćica, koje će brinuti o 42 osobe starije životne dobi ili nemoćne osobe

- Oglas -

Kao što smo već izvijestili, predsjednik Vlade Andrej Plenković s potpredsjednicom Vlade Anjom Šimpraga, ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom u Zagrebu prošlog je petka uručio nove ugovore za projekte u okviru Poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije”.

Podsjetimo, govoreći o projektu Zaželi, premijer Plenković naglasio je kako je osnovna ideja projekta bila povezati rješenje problema nezaposlenosti žena srednje životne dobi, većinom u ruralnim sredinama, i skrbi o starijim osobama i potrebitima.

Među potpisnicima, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (Kongresni centar), bio je i načelnik Općine Virje Mirko Perok.

- Oglas -

Projekt Općine Virje “Zaželi – provedi 4” odobren je na vrijeme od 36 mjeseci, ukupne vrijednosti 346.500 eura.

Preko ovog projekta će biti zaposleno sedam osoba, gerontodomaćica, koje će brinuti o 42 osobe starije životne dobi ili nemoćne osobe.

Inače, na svečanosti u Zagrebu su uručena ukupno 72 ugovora u sklopu poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije” vrijednih više od 58 milijuna eura, koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Tim ugovorima omogućeno je zapošljavanje više od 1200 žena i/li muškaraca, koji će pružati usluge podrške i potpore za više od 7200 osoba starijih od 65 godina i osoba s invaliditetom diljem Hrvatske. Kome su sve dodijeljeni ugovori i u kojim iznosima možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti