Četvrtak, 18. travnja 2024.

Hrvatski branitelji podučavali koprivničke srednjoškolce o Domovinskom ratu

Temama koje predlože učenici i profesori ovim projektom se obrađuje povijest Domovinskog rata i obol koprivničkih branitelja kroz osobne priče i proživljene događaje

- Oglas -

U Srednjoj školi Koprivnica započela je provedba programa ‘Branitelji učenicima pružaju odgovore o Domovinskom ratu koji su najbliže povijesnoj istini’.

Na poziv profesora Filipa Šokeca i 3. K razreda usmjerenja fizioterapeutski tehničar, održano je predavanje ‘Koprivničanci u Domovinskom ratu, oslobađanje objekata JNA”.

Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije u suradnji s braniteljskim udrugama s područja Koprivnice započela je provedbu programa ‘Branitelji učenicima pružaju odgovore o Domovinskom ratu koji su najbliže povijesnoj istini’ u kojem se različitim tehnikama interpretacije prikazuje doprinos koprivničkih branitelja u ratnim zbivanjima obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata.

- Oglas -

Temama koje predlože učenici i profesori ovim projektom se obrađuje povijest Domovinskog rata i obol koprivničkih branitelja kroz osobne priče i proživljene događaje.

Dosad je iskazan interes sudjelovanju u programu gotovo 400 učenika i nastavnika koprivničkih osnovnih i srednjih škola.

Projekt vodi udruga PHRKKŽ u partnerstvu sa braniteljskim udrugama, Udrugom umirovljenika unutarnjih poslova Koprivnica, Udrugom specijalne policije ‘Ban’ Koprivnica, Klubom 61. LAD PZO Koprivnica i Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti