Petak, 3. prosinca 2021.

Osječka vila ritma i beata u subotu gostuje u Koprivnici

Ova glazbenica je veliki fan soundsystem kulture čiji je dio sa žestokim dub-roots live actom uz selektoricu Mirnu. Nedavno je zaključila svoju prvu turneju s preko 40 koncerata od Dubrovnika do Berlina, a zapažena je i od rock legende Gorana Bareta kojemu je bila predgrupa na nekoliko koncerata

Preporučujemo

U subotu, 27. studenoga s početkom u 21 sat u koprivničkom FUNK-u u Kampusu održat će se koncert osječke kantautorice Aklee Neon. Prije koncerta održat će se i glazbena “Tips&Tricks” radionica za polaznike programa RockLive škola koju će voditi sama glazbenica.

Zarazni afro zvuk i melodičan vokal uz mantričke ethno dionice Akleu Neon smještaju među glazbena iznenađenja godine. Osječka vila ritma i beata, kako ju mediji nazivaju, ima tek pet singlova i već dvije glazbene nagrade; Ambasador za Izvođačicu 2020. i Nagradu Zlatka Turkalja za Kantautoricu 2020, a nominirana je i od strane struke za Rock&off Veliki prasak godine. Širu je javnost osvojila svojom eko himnom “Zovi ju mama” i istaknula se kao najveće iznenađenje prošlogodišnje Dore.

Aklea svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom u dinamičnoj one woman bend izvedbi. Aklea je definicija putujuće glazbenice – uvijek spakirana i spremna da krene dalje, širi krugove, takne i potakne. Svoj debitantski singl “Da mi je” snimila na proputovanju Brazilom motorom, a za svaki sljedeći birala je još egzotičnije destinacije. Objavljena je i na Femme Nouvelle kompilaciji glas uz glas s najutjecajnijim kantautoricama u Hrvatskoj.

Ova glazbenica je veliki fan soundsystem kulture čiji je dio sa žestokim dub-roots live actom uz selektoricu Mirnu. Nedavno je zaključila svoju prvu turneju s preko 40 koncerata od Dubrovnika do Berlina, a zapažena je i od rock legende Gorana Bareta kojemu je bila predgrupa na nekoliko koncerata. Iščekivani album prvijenac izdat će 22. veljače 2022.

Ulaz je besplatan. Koncert će se održati u zatvorenom prostoru, te će prilikom ulaska svi posjetitelji morati pokazati Covid potvrdu i osobnu iskaznicu ili negativan nalaz testa, također uz osobnu iskaznicu. Testiranja se na ulazu neće provoditi.

SATNICA

20:00 “Tips&Tricks” radionica
21:00 koncert Aklee Neon
22:30 slušaona

Koncert Aklee Neon provodi se u sklopu projekta Centar+. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Najnovije objave