Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Otvoren je još jedan Advent u Križevcima

Gradonačelnik Mario Rajn ovom je prilikom istaknuo kako je ovo peti ovakav Advent u Križevcima te zahvalio svima koji su sudjelovali u ukrašavanju grada, pripremi programa te svima koji će sudjelovanjem na Adventu unijeti božićni duh u grad

Preporučujemo

Najljepša i najtoplija manifestacija Advent u Križevcima svečano je paljenjem lampica i prigodnim nastupima otvoren u petak, izvijestio je Ured gradonačelnika.

Polaznici glazbene škole i njihovi nastavnici uveli su građanke i građane u Advent u Križevcima svojim izvedbama pa je tako nastupio Mali zbor uz dirigenta Dorijana Leopolda, Lucija Pleša i Ema Doskočil na flautama uz nastavnicu Laticu Cameron te na udaraljkama Filip Komarica i David Emanuel Konfic uz nastavnika Štefana Đurkovića.

Ovom prilikom okupljenima su se obratili predstavnici organizatora, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn te direktorica Turističke zajednice grada Križevaca Olinka Gjigaš. Zajedno s njima do paljenja žaruljica odbrojavali su dječja gradonačelnica Iva Novosel te predstavnici dječjeg vijeća.

Direktorica Olinka Gjigaš predstavila je okupljenima što ih sve očekuje tijekom Adventa u Križevcima te zahvalila svima koji su sudjelovali u samoj pripremi.

Gradonačelnik Mario Rajn ovom je prilikom istaknuo kako je ovo peti ovakav Advent u Križevcima te zahvalio svima koji su sudjelovali u ukrašavanju grada, pripremi programa te svima koji će sudjelovanjem na Adventu unijeti božićni duh u grad.

Otvorenje Adventa označilo je i otvorenje klizališne sezone u Križevcima. Led su prvi isprobali žongleri vatrom i ostalim predmetima te tako razveselili okupljene Klizalište će u Križevcima biti do 5. siječnja 2022. godine, najam klizališta financiran je iz EU projekta „Cross-border wine routes 2“ pa se tako klizalište neće naplaćivati, a posjetitelji će moći klizati na svojim klizaljkama ili ih unajmiti na klizalištu. Iz istog projekta financirane su „Večeri klizanja & kuhanog vina“ koje se prvi put održavaju s ciljem promocije vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós. Program ”Večeri klizanja & kuhanog vina” sastoji se od raznih događanja eno-gastro tematike s ciljem promocije vina, ali i drugih proizvoda vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós.

Program otvorenja Adventa završio je s nastupom Cura iz centra, a građane u razdoblju pred nama očekuju brojni sadržaji, od ugostiteljske ponude do humanitarnih akcija, tradicionalnog Božićnog sajma, predstava za djecu, dolaska sv. Nikole i Djeda Božićnjaka, Moto mrazova, plesnih nastupa, dočeka Nove godine za djecu u podne uz predstavu i animaciju kao i tradicionalnog dočeka u ponoć uz Đanija Stipaničeva. Sva događanja bit će organizirana i prilagođena u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama i preporukama.

Fotogaleriju s otvorenja pogledajte OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave