Subota, 30. rujna 2023.

Ovogodišnji Aquafest započeo stručnim skupom ‘Termalna voda jučer, danas, sutra’

Tijekom tri dana Aquafesta u Varaždinskim Toplicama održat će se sajmovi i radionice, posjetitelji i građani uživat će u plesu nimfi, povorci Rimljana, prikazima rimskih žrtava, natjecanju u kuhanju rimskog kotlića te jedinstvenoj trail utrci Putevima rimskih legionara

- Advertisement -

Međunarodnim stručnim skupom ‘Termalna voda jučer, danas, sutra’, u Varaždinskim Toplicama u petak je započeo Aquafest, tradicionalna toplička manifestacija u organizaciji Turističke zajednice, Zavičajnog muzeja i Grada Varaždinskih Toplica.

Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je da Varaždinske Toplice organiziraju ovakve posebne manifestacije s namjerom da se koristi bogat kulturno-turistički potencijal grada.

– Svake godine pričamo o termalnoj vodi i naglašavamo taj naš geotermalni potencijal. Termalna voda je nedovoljno iskorištena i o njoj se treba što više pričati – naglasila je gradonačelnica Ratković, dodajući kako Varaždinske Toplice svoj razvoj komunalne i turističke infrastrukture mogu zahvaliti upravo termalnoj vodi.

- Advertisement -

Stručnom skupu prisustvovala je i zamjenica župana Silvija Zagorec.

– Varaždinske Toplice imaju zaista ogroman potencijal. Grad počiva na ljekovitoj vodi i to je potencijal koji treba iskoristiti. Vjerujem da će se na ovome skupu roditi kvalitetne ideje i razmijeniti iskustva, a sve u svrhu kako bi se Grad Varaždinske Toplice pozicionirale na karti zdravstvenog turizma kojoj zaista i pripadaju – rekla je zamjenica župana te dodala kako je Varaždinska županija na natječaj iz turizma prijavila projekt unutarnjeg uređenja Minerve, a Grad projekt „Aqua Iasae – Grad Varaždinske Toplice – grad na termalnoj vodi“.

Skupu je nazočila i Jelena Šobat, načelnica Sektora za posebne oblike turizma i analitiku, inovacije i održivi razvoj u Ministarstvu turizma i sporta, Siniša Jenkač, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Novog Marofa, Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ.

Tijekom tri dana Aquafesta u Varaždinskim Toplicama održat će se sajmovi i radionice, posjetitelji i građani uživat će u plesu nimfi, povorci Rimljana, prikazima rimskih žrtava, natjecanju u kuhanju rimskog kotlića te jedinstvenoj trail utrci Putevima rimskih legionara.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti