Subota, 30. rujna 2023.

Trener Koprivnice Bojan Tucaković: ‘Ostvarili smo cilj, ostali smo u ligi i isprofilirali mlade igrače’

'Atmosfera u klubu je odlična. Sve funkcionira, od uprave, fizioterapeuta, domara, liječnice, pomoćnika i igrača pa do suradnje sa Slavenom', istaknuo je Tucaković

- Advertisement -

Trener Koprivnice Bojan Tucaković preuzeo je momčad na polusezoni te ju je ubrzo uveo u ‘mirne vode’.

– Rekao bih da sam zadovoljan što se tiče rezultata; uspjeli smo ostvariti zacrtan cilj, a to je ostanak u ligi, a usput smo isprofilirali mlade igrače. Mogu biti ponosan na igrače, upravu, suradnju sa Slavenom Belupom. Sve to je plod sveukupne sinergije. Dečki su tijekom priprema naporno radili i na kraju se isplatilo. Pohvalio bih i kapetana Mateasa Delića zajedno s iskusnim igračima koji su bili pravi primjer našim mladim igračima. Od njih su mogli puno toga naučiti – rekao je Bojan Tucaković za Facebook stranicu NK Koprivnice.

Koje stvari bi izdvojio kao najpozitivnije?

- Advertisement -

– Najpozitivnije je to da su ti svi mladi dečki uz ove iskusne pokazali karakter i kalili se u borbi za opstanak, jer nije lako kad ti je svaka utakmica presudna. Pokušali smo uživati u igri i usput skupljati bodove.

Što je moglo biti bolje?

– Teško je reći… Naravno da pravi sportaši uvijek nastoje pomicati granice i biti bolji u onome što rade. Ja svojim momcima nemam što zamjeriti, nego im samo mogu čestitati na odličnim igrama koje su pružili u svim utakmicama. Kad sve završi, napravit ćemo analizu cijele sezone te ćemo onda donositi zaključke o tome što smo mogli bolje.

Kakva je atmosfera, koliko je zadovoljan podrškom uprave?

– Atmosfera u klubu je odlična. Sve funkcionira, od uprave, fizioterapeuta, domara, liječnice, pomoćnika i igrača pa do suradnje sa Slavenom. Svima želim zahvaliti na odličnoj suradnji.

- Advertisement -

Koliko je zadovoljan svojim radom s obzirom na prvo seniorsko iskustvo u trenerskoj ulozi?

– Zadovoljan sam što smo ostvarili zacrtan cilj, ostanak u ligi. Kao što sam ranije napomenuo, sportaš sam i uvijek gledam gdje ima prostora za napredak, kod igrača i kod mene kao trenera, tako da se stalno nastojim educirati, skupiti iskustvo starijih kolega trenera i tako napredovati, te to prenijeti na igrače.

Kakva su očekivanja od utakmice s Poletom?

– Da dobijemo još kojeg mladog igrača za sljedeću sezonu, da dečki uživaju u nogometnoj igri te da ispoštujemo zadatke koje ćemo ranije dogovoriti. Nadam se da će nas u tom slučaju i rezultat nagraditi – zaključio je Tucaković.

Utakmica 27. kola Treće nogometne lige – sjever između Koprivnice i Poleta iz Svetog Martina na Muri igra se na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’ u Koprivnici u subotu, 3. lipnja s početkom u 17.30 sati.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti