2.9 C
Zagreb
Subota, 6. ožujka 2021.

Pao dogovor Milana Bandića i HDZ-a, Alemki Markotić nagrada Zagrepčanka godine i 50.000 kuna

Bandić se prvo protivio ideji, dok je HDZ s druge strane bio uporan i ozbiljan u namjeri da se Alemku Markotić proglasi Zagrepčankom godine

Preporučujemo

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić dobit će nagradu Zagrepčanka godine koja sa sobom povlači i nagradu od 50.000 kuna, doznaje Index.

Iako je Markotić formalno bila prijedlog KBC-a Zagreb na čijem je čelu HDZ-ovac Ante Ćorušić, na sastanku Odbora za javna priznanja predstavljena je kao zajednički prijedlog članova HDZ-a i osobno Milana Bandića.

Kako bi se ublažila eventualna politička šteta izbora Markotić, i HDZ i Bandić predstavili su i prijedlog za posebno priznanje, mimo 15 službenih godišnjih nagrada Grada Zagreba, a koje će biti uručeno medicinskim sestrama KBC-a Dubrava.

Da je došlo do dogovora HDZ-a i Bandića, potvrdio je za Index član tog odbora Renato Petek, koji je naglasio kako je očigledno riječ o dogovoru kako bi na čelu Zagreba i dalje ostao isti gradonačelnik.

Bandić se prvotno protivio ovoj ideji, dok je HDZ s druge strane bio uporan i ozbiljan u namjeri da se Alemku Markotić proglasi Zagrepčankom godine. Prema informacijama Indexa, za Markotić je lobirao kod Bandića i sam šef HDZ-a Andrej Plenković.

Navodno su se HDZ i Bandić dogovorili kako će Markotić dobiti zagrebačko priznanje, a zauzvrat će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović voditi takozvanu pozitivnu kampanju u kojoj neće otvoreno prozivati Bandića za sve afere u protekle četiri godine, a ni previše spominjati činjenicu da je Bandić uskočki optuženik.

– Sama nagrada dogovorom i izborom Markotić će biti obezvrijeđena. Prvo bahatošću oko cijepljenja preko reda, što je uradila Markotić, pa onda licemjerstvom oko održavanja mise na kojoj je bila prisutna Markotić. Cijelu godinu će zasjeniti ono što je uradila Markotić u posljednje vrijeme te će tako nagrada biti obezvrijeđena – rekao je Renato Petek, oporbeni član skupštinskog odbora za javna priznanja te dodao kako je htio da i BBB dobije tu nagradu, baš zbog njihova doprinosa u ovoj akciji, no nije prošlo.

Također, Petekov prijedlog bila je i Mirna Mrčela koja je u katastrofalnim poplavama u Zagrebu spasila vozača bez noge koji je tonuo u Miramarskoj ulici, ali ni ona nije prošla.

Najnovije objave