Utorak, 5. srpnja 2022.

Pažnja, pažnja: policija za vikend ‘vreba’ pijane i mlade vozače

U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, na području Policijske postaje Đurđevac i Policijske postaje Koprivnica provest će se akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača

Preporučujemo

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebno tijekom vikenda, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 20. svibnja, do ponedjeljka, 23. svibnja, provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

Također, posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača i recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, na području Policijske postaje Đurđevac i Policijske postaje Koprivnica provest će se akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

“Apeliramo na sve vozače da poštuju prometne propise, a naročito brzinu kretanja svojih vozila te da način vožnje prilagode vremenskim uvjetima, karakteristikama i stanju prometnica”, istaknuli su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Također, nakon konzumacije alkoholnih pića apelira se na vozače da ne upravljaju vozilima, već da upravljanje vozilom prepuste osobi koja nije konzumirala alkohol i koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu, da koriste usluge javnog prijevoza ili taxi-službe odnosno da koriste institut takozvanog ‘dogovornog vozača’.

- Advertisement -

Najnovije objave