Četvrtak, 28. rujna 2023.

Plenković: Oporba nas napada, a trebala bi nam čestitati jer se borimo protiv korupcije

"Ključna je poruka da su institucije hrvatske države, dapače Vlade, bile te koje su otkrile ovaj slučaj zlouporabe, nisu ga otkrile ni policija niti pravosudna tijela, već Ured za sprečavanje pranja novca, odjel u okviru Ministarstva financija", istaknuo je Plenković

- Advertisement -

Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu da će zbog afere s preprodajom plina zatražiti odgovornost svih članova Uprave Ine, i hrvatskih i mađarskih, objavio je RTL.

“Zgroženi smo, šokirani i osuđujemo na svaki način udruživanje za počinjenje ovakvog kaznenog djela u jeku najveće energetske krize”, rekao je Plenković novinarima nakon koalicijskog sastanka na kojem su partneri vladajuće većine raspravljali o aferi u Ini.

Plenković je otkrio da su na sastanku razmotrili tri aspekta slučaja.

- Advertisement -

“Ključna je poruka da su institucije hrvatske države, dapače Vlade, bile te koje su otkrile ovaj slučaj zlouporabe, nisu ga otkrile ni policija niti pravosudna tijela, već Ured za sprečavanje pranja novca, odjel u okviru Ministarstva financija”, istaknuo je Plenković.

Drugi je aspekt, kazao je premijer, da je djelo otkriveno zahvaljujući Uredu za sprečavanje pranje novca u okviru ministarstva, što govori da je naša politička privrženost borbi protiv korupcije izrazito snažna i jaka.

Na pitanje novinara osjeća li odgovornost što je neke članove predložio u Upravu Ine, Plenković je odgovorio:

“Osjećam se bijesan. Pojeo sam da ne kažem čega ovih godina, mahom tuđih. Trpim jer sam naučio da se ovakve stvari događaju, a mi smo tu da se brinemo o napretku Hrvatske.”, donosi RTL.

Nije propustio priliku odgovoriti oporbi koja traži promjene i ostavke.

- Advertisement -

“Da sam ja kao što oporba je, kao ovaj iz Kragujevca, dolje na podu, da vodim drugu stranku koja ima 13 posto i ne znam gdje mi je i kako diplomirala supruga, i da usudim se reći da smo mi banda? To ne dolazi u obzir. Na čiji nivo da se ja spuštam? I to mi koji imamo nultu stopu tolerancije na korupciju i idemo do kraja prema svakom, tko god to bio”, rekao je Plenković.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti