Petak, 19. kolovoza 2022.

Počela izgradnja prvog objekta u đurđevačkoj poduzetničkoj zoni A-sjever

Radi se o đurđevačkoj tvrtki Beton Design, a do sada su izgrađeni temelji te radovi prate planirane rokove

Preporučujemo

Đurđevački su gradski vijećnici još početkom godine jednoglasno podržali odluku o prodaji građevinskog zemljišta s projektiranim halama poduzetnicima po povoljnim uvjetima u poduzetničkoj zoni A-sjever.

Tako je ovih dana prvi poduzetnik započeo s izgradnjom objekta u zoni. Radi se o đurđevačkoj tvrtki Beton Design, a do sada su izgrađeni temelji te radovi prate planirane rokove.

“Ova tvrtka planira zapošljavanje 10 osoba dok je planirana realizacija projekata do kraja godine, a ne u tri godine kako stoji u natječaju što nam govori da će oni brzo pokrenuti poslovnu djelatnost u našoj poduzetničkoj zoni”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je kako se na posebnom djelu poduzetničke zone veličine 40000 m2 projektira osam tipskih hala veličine od 360 do 1800 m2.

Poslovna zona A - sjever u Đurđevcu
Poslovna zona A – sjever u Đurđevcu // Foto: Grad Đurđevac

“Na javni poziv za iskaz interesa za prve dvije hale dobili smo pozitivno očitovanje i povratnu informaciju da je to jako dobar model. Poduzetnici žele izbjeći gubljenje vremena na rješavanje administrativnih problema, stoga je cilj olakšati im prijavu na EU natječaj za gradnju i opremanje proizvodnih pogona koji je najavi krajem godine”, istaknuo je gradonačelnik Janči.

Predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković rekao je kako je ukupna površina hala oko 9000 kvadrata te da je riječ o faznoj gradnji gdje bilo tko od poduzetnika može odabrati i prijaviti bilo koju halu koja zadovoljava njegove potrebe.

“Isključivo je riječ o proizvodnim djelatnostima. Pritisnuti vremenskim rokovima, nedostatkom projektanata i europskim fondovima nadamo se da će i oni poduzetnici koji ne razmišljaju o poslovnoj aktivnosti u Đurđevcu, odlučiti se na pokretanje iste na našem području upravo zbog olakšanog modela koji nudimo”, istaknuo je Lacković.

- Advertisement -

Najnovije objave