Srijeda, 21. veljače 2024.

Podravka isplaćuje uvećani regres do visine maksimalnog neoporezivog iznosa od 3000 kuna neto

Drago mi je da i na ovaj način možemo iskazati zahvalnost i poštovanje svim našim radnicima te ćemo i ubuduće nastaviti ulagati u poboljšanje njihovog statusa i materijalnih prava, istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Podravkine uprave

- Oglas -

Uprava Podravke donijela je odluku o isplati uvećanog regresa zaposlenicima, nagrađujući tako njihov svesrdni doprinos u izvanrednim okolnostima poslovanja za vrijeme pandemije COVID-a 19.

Podravka će za isplatu regresa, sukladno sporazumu sa sindikatima Grupe Podravka, iskoristiti mogućnost isplate maksimalnog neoporezivog iznosa prigodne nagrade prema pravilniku o porezu na dohodak. Iznos regresa ovisi o broju dana godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo u 2020. godini te će, sukladno tome, radnici koji primjerice ostvaruju pravo na 30 dana godišnjeg odmora primiti regres u visini 3000 kuna neto. Razlika u odnosu na ranije godine je to što će ove godine umjesto 100 kuna bruto po danu godišnjeg odmora biti isplaćeno 100 kuna neto što dovodi do povećanja primanja po osnovi regresa.

Podravka, ističu iz koprivničke kompanije, kontinuirano unapređuje materijalna prava radnika te im je tijekom 2019. godine na ime raznih dodataka pored osnovne plaće isplaćeno prosječno 10.100 kuna neto. Isplatom nagrada i dodataka na plaću uprava Podravke želi zahvaliti na zalaganju i trudu svim radnicima koji svakodnevno daju svoj doprinos uspješnom poslovanju.

- Oglas -

“Iznimno sam ponosan na sve naše radnike koji su u proteklom razdoblju odgovorno i predano radeći svoj posao doprinijeli da, unatoč svim poteškoćama uslijed epidemije koronavirusa, zajednički ostvarimo velike i vrijedne rezultate. Uspjeli smo zadržati pozitivne poslovne trendove, brzo se prilagoditi novim okolnostima i organizirati poslovanje kako bi se proizvodnja nesmetano odvijala i zadovoljila sve potrebe tržišta, a odgovornim ponašanjem i pridržavanjem preporučenih mjera na radnim mjestima sačuvati zdravlje zaposlenih. Stoga, drago mi je da i na ovaj način možemo iskazati zahvalnost i poštovanje svim našim radnicima te ćemo i ubuduće nastaviti ulagati u poboljšanje njihovog statusa i materijalnih prava”, istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Podravkine uprave.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti