Petak, 3. veljače 2023.

Podravka povećala plaće talentima i visokoobrazovanim stručnjacima, evo za koliko

Ovim ulaganjem Podravka želi dodatno nagraditi talente i visokoobrazovane stručnjake koji svakodnevno ulažu velike napore da našu kompaniju čine još uspješnijom, poručila je predsjednica Podravkine uprave Martina Dalić

Preporučujemo

Od 1. svibnja Podravka nastavlja s povećanjem plaća svojih radnika. Tako će, u novom valu povećanja, primanja biti povećana radnicima s visokom stručnom spremom koji su, prema unaprijed definiranim kriterijima i pravilima, prepoznati zbog iznimne radne učinkovitosti i izvrsnosti te inovativnosti i doprinosa poslovnim procesima kompanije.

Ovakvim individualiziranim pristupom procjenjivanja uspješnosti radnika identificirano je njih 184, odnosno 30% na VSS poslovima. Njima će se bruto plaća povećati u prosjeku 13%, počevši od plaće za svibanj, čija je isplata u lipnju, priopćili su upravo iz Podravke.

Dodaju kako su već tijekom 2021. započeli ciklus povećanja primanja, ponajviše onim radnicima s najmanjim plaćama.

U ožujku 2022. nastavljen je rast primanja povećanjem koeficijenata učinaka za sve radnike i koeficijenata složenosti poslova. Tako je u nešto više od godine dana Podravka uložila gotovo 60 milijuna kuna u povećanje materijalnih primanja svojih radnika.

“Ovim ulaganjem Podravka želi dodatno nagraditi talente i visokoobrazovane stručnjake koji svakodnevno ulažu velike napore da našu kompaniju čine još uspješnijom. Podravka cijeni svoje najvrjednije i najučinkovitije zaposlenike koji svojim radom i inovativnošću doprinose da budemo vodeća hrvatska prehrambena kompanija koja uspješno posluje i na zahtjevnom internacionalnom tržištu, a time pokazuje i svoju konkurentnost kao privlačan poslodavac”, rekla je predsjednica Podravkine uprave Martina Dalić.

Osim što će navedeno povećanje materijalnih prava radnika s visokom stručnom spremom dodatno osnažiti privlačnost Podravke kao poslodavca, ono će doprinijeti ostvarivanju ciljeva postavljenih kroz “Deklaraciju podrške jačanju profesionalne jednakosti unutar privatnog sektora” čiji je Podravka potpisnik.

Stoga je prilikom dodjele povećanja plaća radnicima s visokom stručnom spremom posebna pozornost obraćena na jednaku zastupljenost žena i muškaraca čime se dodatno doprinijelo profesionalnoj jednakosti i jednakosti šansi u Podravki, zaključili su iz koprivničke kompanije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti