Nedjelja, 2. listopada 2022.

Podravkine kadetkinje ovog vikenda igraju državnu završnicu u Poreču

Već je dobro poznato da je uzrast kadetkinja u Podravki posljednje tri godine s ovog natjecanja donosio zlato no te su djevojke prerasle ovu kategoriju, a na njihovo mjesto dolaze neke nove nade koje će dobiti priliku da stanu na postolje i podignu jedan od tri trofeja

Preporučujemo

Mlade rukometašice Podravke, kadetkinje koje su se u ovoj sezoni natjecale u 1.HRL U-16, u petak ujutro putuju na Završnicu za ovaj uzrast, najavljuje Rukometni klub Podravka.

Već je dobro poznato da je uzrast kadetkinja u Podravki posljednje tri godine s ovog natjecanja donosio zlato no te su djevojke prerasle ovu kategoriju, a na njihovo mjesto dolaze neke nove nade koje će dobiti priliku da stanu na postolje i podignu jedan od tri trofeja.

Očekivanja za ovu sezonu teško je postaviti no činjenica je da su ove djevojke, pretežito 2006. godišta uspješne jer u natjecateljskoj sezoni drže visoko 2. mjesto u 2.HRL sjever, a treba reći i kako su u 11 utakmica kadetske lige izgubile tek jednu od Čakovca i jednu odigrale neriješeno s Osijekom čime su i osigurale izravan plasman na ovogodišnju završnicu.

– Ekipa i ja s nestrpljenjem i veseljem iščekujemo odlazak na završnicu, a posebno zato što smo imale dužu pauzu od velikih natjecanja zbog neprijatelja zvanog koronavirus. Atmosfera u ekipi je odlična posebno nakon što smo jučer odigrale utakmicu s Osijekom na domaćem terenu koja nam je dodatan vjetar u leđa. Naša je grupa uistinu zahtjevna no spremne smo dati sve od sebe. Nadamo se da ćemo proći bez ozljeda i ostvariti izvrsne rezultate – rekla je Tara Đelekovčan, kapetanica ove ekipe.

Završni turnir najavio je i trener Nenad Smiljanec.

– Ekipa kadetkinja odlazi u Poreč na završnicu, puna optimizma iako smo u posljednjih mjesec dana imali jako puno teških trenutaka, od povreda do izostanaka zbog školskih završnica. Odlazimo s dobrom voljom i velikom željom, bez obzira na težinu grupe koja nas čeka jer je to grupa koja je daleko teža od ove druge. U svim tim ekipama su nosioci igre, djevojke 2005. godište dok mi imamo samo jednu, a ostale su 2006. Bez obzira na te nedostatke smatramo da možemo puno napraviti jer su cure kroz igranje u drugoj ligi u proljetnom dijelu 2.HRL rukometne lige puno napredovale kako igrački tako i pogledu zrelosti na terenu te spremnosti na pravovremene odgovore na sve taktičke zadatke – rekao je Smiljanec.

Plasman na Završnicu 1. HRL U16 izborilo je ukupno 12 ekipa mladih rukometašica. Utakmice se igraju 2 x 20 minuta (odmor 5 minuta), treneri mogu koristiti tri ekipna time outa po utakmici u trajanju 30 sekundi – zbog velikog broja utakmica, a zadnjih pet minuta utakmice mogu koristiti samo jedan time out. Ukoliko utakmice za poredak ne završe neriješenim rezultatom, nakon toga se izvode sedmerci – dok se ne odluči pobjednik. Sve utakmice će se igrati u SD Žatika, istovremeno na dva rukometna terena.

Najavljeno je kako će se utakmice moći pratiti i na YouTube kanalu HRS-a.

GRUPA A
1. ZAMET, Rijeka
2. PODRAVKA, Koprivnica
3. TROGIR 58, Trogir
4. BROD, Slavonski Brod
5. LOKOMOTIVA, Zagreb
6. SPLIT 2010, Split

GRUPA B
1. OSIJEK, Osijek
2. IVANIĆ, Ivanić Grad
3. ZELINA, Zelina
4. DUGOPOLJE, Dugopolje
5. PETASON VRANJIC, Solin
6. MULTINORM CERNA, Cerna

- Advertisement -

Najnovije objave